Οικονομία

Βεσυρόπουλος: Κανένας νέος φόρος στον προϋπολογισμό

Βεσυρόπουλος: Κανένας νέος φόρος στον προϋπολογισμό
Βεσυρόπουλος: Ο υφυπουργός Οικονομικών μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για τον προϋπολογισμό του 2022 σημείωσε πως δεν έχει προστεθεί κανένας φόρος ούτε αύξηση υφισταμένου.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για τον προϋπολογισμό του 2022 σημείωσε πως δεν έχει προστεθεί κανένας φόρος ούτε αύξηση υφισταμένου.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες, από το 24% στο 22% σε μόνιμη βάση, την επέκταση της απαλλαγής από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το 2022 «μέτρο που θα έχει άμεσα ωφελούμενους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους αγρότες», την αύξηση από 1.10.2021 του αφορολογήτου ορίου για γονικές παροχές ή δωρεές, τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 100% στο 80% σε μόνιμη βάση, την επαναφορά στο 55% από 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για επιχειρηματική δραστηριότητα, για τα φυσικά πρόσωπα, σε μόνιμη βάση, από το φορολογικό έτος 2020.

«Πρόθεσή μας παραμένει η περαιτέρω μείωση των φόρων και η αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου υπάρχει κατά προτεραιότητα προς το σκοπό αυτό», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Εκτός από τις μειώσεις φόρων, επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών, υπάρχουν και άλλα μέτρα κοινωνικής συνοχής όπως η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, η επιδότηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο προϋπολογισμός, εκτός από τα στοιχεία της πορείας της οικονομίας και τα δημοσιονομικά δεδομένα, αποτυπώνει το μέγεθος των μέτρων στήριξης της πραγματικής οικονομίας που ενεργοποίησε η κυβέρνηση από τις αρχές του 2020, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments