Οικονομία

Κομισιόν: “Αναψε πράσινο φως” για 767 εκατομμύρια – Για μεθοδική δουλειά έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών

Κομισιόν: “Αναψε πράσινο φως” για 767 εκατομμύρια – Για μεθοδική δουλειά έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών
Κομισιόν: Σημαντική πρόοδο αναφορικά με την επίτευξη των δεσμεύσεων έχει κάνει η Ελλάδα σύμφωνα με την Κομισιόν.

Σημαντική πρόοδο αναφορικά με την επίτευξη των δεσμεύσεων έχει κάνει η Ελλάδα σύμφωνα με την Κομισιόν. Οι θεσμοί στο πλαίσιο της 12ης έκθεσης αξιολόγησης “άναψαν” το πράσινο φως για την εκταμίευση 767 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, από το Eurogroup.

Παράλληλα, η Κομισιόν επισημαίνει την ανάγκη διατήρησης μιας συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών μεσο-μακροπρόθεσμα λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους.  Όπως σημειώνει η 12η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, οι ελληνικές αρχές ανέλαβαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις στον ενεργειακό τομέα και τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, ενώ έκαναν σημαντικά βήματα προς την ολοκλήρωση των περισσότερων ειδικών δεσμεύσεών τους μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Για μεθοδική δουλειά έκανε λόγο ο Σταϊκούρας

Ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει ότι: “Η Έκθεση διαπιστώνει ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κερδίζει έδαφος, παρά τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση. Προβλέπει, μάλιστα, ότι η δυναμική αυτή θα διατηρηθεί, χάρη στην εφαρμοζόμενη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική, καθώς και “στην αναμενόμενη ισχυρή ώθηση από την υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας”. Επιπλέον, κάνει ειδική αναφορά στην αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε, και εξακολουθεί να υλοποιεί, η Κυβέρνηση για την προστασία των θέσεων εργασίας σε ευάλωτους τομείς και για “τη διαφύλαξη του δυναμισμού του επιχειρηματικού τομέα στη διάρκεια της πανδημίας”.

Σημαντική πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις

“Η Κυβέρνηση σημείωσε σημαντική πρόοδο στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, σε μια σειρά από τομείς, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις – όπου γίνεται ειδική αναφορά στην Εγνατία Οδό, τη ΔΕΠΑ Υποδομών, τα Περιφερειακά Λιμάνια και την αξιοποίηση του ακινήτου στις Γούρνες, καθώς και στην επικαιροποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΕΕΣΥΠ –, η απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας για την πραγματοποίηση επενδύσεων, η ψηφιοποίηση του Κράτους, το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στη Δημόσια Διοίκηση, το Κτηματολόγιο, το νέο πλαίσιο πιστοποίησης της αναπηρίας, η λήψη μέτρων ώστε να υιοθετηθούν οι εναπομένουσες συστάσεις της Ομάδας Κρατών κατά της Διαφθοράς (GRECO), οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, η πλήρης λειτουργία της Μονάδας Ωρίμανσης Έργων του ΤΑΙΠΕΔ, το μέλλον του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και μια σειρά μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Δικαιοσύνη” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments