Οικονομία

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πλέγμα νομοσχεδίων για την ενίσχυση των επενδύσεων και της ανάπτυξης

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πλέγμα νομοσχεδίων για την ενίσχυση των επενδύσεων και της ανάπτυξης
Υπουργείο Ανάπτυξης: Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη (24/11) το αρμόδιο επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης αποτελούμενο από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση και τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Χρίστο Δήμα.

Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη (24/11) το αρμόδιο επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης αποτελούμενο από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση και τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Χρίστο Δήμα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παρουσιάστηκε το νέο πλέγμα νομοσχεδίων για την ενίσχυση των επενδύσεων και την ανάπτυξης.

«Στόχος όλων των μέτρων, είναι να έχουμε γιορτές όπου η αγορά θα λειτουργεί. Δεν χρειάζεται να συζητάμε για νέα μέτρα στήριξης καθόλου» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε «οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν. Κινδυνεύουν να νοσήσουν και να το περάσουν στο σπίτι τους. ‘Αρα, δεν υπάρχει βάση να περιορίσεις ατομικές ελευθερίες σε ανθρώπους που δεν κινδυνεύουν».

Για την ενεργειακή κρίση

Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «η κυβέρνηση έχει δαπανήσει μέχρι τώρα 1,2 δισ. ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του ελληνικού προϋπολογισμού».

Πρώτος στόχος οι στρατηγικές επενδύσεις

Όπως επεσήμαναν τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης παρουσιάζεται αύξηση 100% των άμεσων ξένων επενδύσεων, αλλά απέχουμε πολύ ακόμη από τους μέσους όρους της ΕΕ, ενώ υπογραμμίστηκε ότι προστίθενται νέες κατηγορίες επενδύσεων, όπως για παράδειγμα, ενώ ένα data center αντιμετωπιζόταν ως κέντρο logistics, τώρα αναθεωρείται το πλαίσιο καθώς εισάγονται τα ICCEIs.

Και νομοσχέδιο για τους τεχνοβλαστούς

“Η ελληνική Πολιτεία, μέχρι πρότινος, διέθετε ένα ημιτελές ρυθμιστικό πλαίσιο προς αυτή την κατεύθυνση, το οποίο περιείχε αρκετές ασάφειες και διατάξεις συχνά αντιφατικές μεταξύ τους. Aυτό αποθάρρυνε την δημιουργία φορέων που θα βοηθούσαν τους ερευνητικούς οργανισμούς να αξιοποιήσουν την έρευνα που παράγουν. Με το σχέδιο νόμου, θεσμοθετείται ένα ξεκάθαρο και λειτουργικό πλαίσιο για τους τεχνοβλαστούς, στοχεύοντας στη δημιουργία περισσότερων τέτοιων εταιρειών” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χρίστος Δήμας.

Άδωνις Γεωργιάδης στο pagenews.gr: Οι επενδύσεις που θα έρθουν στην Ελλάδα το 2022 θα είναι άνευ προηγουμένου

Για τις επενδύσεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή Ώρα Οικονομίας στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου. Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε: “Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι στην ευχάριστη θέση ως υπουργός Επενδύσεων της Ελλάδας να σας πω ότι στην τελευταία έκθεση της Κομισιόν που αναθεώρησε τις προβλέψεις για την ελληνική οικονομία από 4,3 στο 7,1, δεν έχει γίνει τέτοια διόρθωση ποτέ στο παρελθόν, υπάρχει ξεχωριστή αναφορά για τις επενδύσεις που έφεραν τη μεγάλη ανατροπή στην ελληνική οικονομία.

Όπως καταλαβαίνεται για εμένα που είμαι υπεύθυνος επενδύσεων να γράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η θετική έκπληξη για τις επενδύσεις στην Ελλάδα φέτος ήταν η Ελλάδα αυτό είναι τίτλος τιμής όχι για μένα προσωπικά, για την κυβέρνηση και όλη την ομάδα που έχουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλά και για όλη την κυβέρνηση συνολικά. Τώρα για το 2022 επαναλαμβάνω όχι οι προβλέψεις, δεν μιλάω για πρόβλεψη αλλά για γνώση αυτή τη στιγμή οι επενδύσεις που θα έρθουν θα είναι άνευ προηγουμένου. Νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Πολύ μεγάλοι οίκοι Microsoft, Pfizer, Amazon, Cisco, Deloitte, Digital Realty”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments