Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Ποτέ δεν είδα το ΠΑΣΟΚ ως ιδιοκτησία μου

Γιώργος Παπανδρέου: Ποτέ δεν είδα το ΠΑΣΟΚ ως ιδιοκτησία μου
Γιώργος Παπανδρέου: O πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ομιλία του στον λόγο που θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του μίλησε για τον λόγο που θέτει υποψηφιότητα για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Ακόμη, την Δευτέρα πρόκειται να γίνει το ντιμπέιτ μεταξύ των πέντε υποψήφιων αρχηγών χωρίς την συμμετοχή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΡΙΖΑ στη σημερινή του μορφή, ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, «κλείνω την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι σήμερα, εκτός και αν αλλάξει». Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

«Ποτέ δεν υπάρχει ιδιοκτησία στη Δημοκρατία»

Σχετικά με το ενδεχόμενο να δεχθεί πίσω στελέχη του κόμματος που αποχώρησαν, δήλωσε ότι δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στην ίδια κατηγορία. Αναφερόμενος στην απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι δεν διεκδικεί τη ρεβάνς, αλλά θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει.

«Ποτέ δεν υπάρχει ιδιοκτησία στη Δημοκρατία», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι και ο ίδιος ποτέ δεν εξέλαβε το ΠΑΣΟΚ ως ιδιοκτησία του. Πρόσθεσε ότι σέβεται όλους τους συνυποψηφίους του και θέλει να συνεργαστεί μαζί τους την επόμενη μέρα των διαδικασιών από όποιο μετερίζι, υπογραμμίζοντας: «Θέλω και θα αγωνιστώ να βγει πρωθυπουργός από την παράταξή μας».

“Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς“

Όπως είπε επίσης «Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι επέλεξα σήμερα να βρεθούμε εδώ, δίπλα σε πανανθρώπινα μνημεία – σύμβολα: Το ένα, ο Παρθενώνας, που λάμπρυνε την Αθηναϊκή Δημοκρατία, την ανέδειξε ως την πιο μεγάλη αξία για τη συλλογική οργάνωση της κοινωνίας μας. Τα άλλα δύο, η Πνύκα και η Αρχαία Αγορά, που ανέδειξαν τη σημασία του ανθρώπου ως πολίτη και ως συμμέτοχου στα κοινά και τα δημόσια πράγματα – όχι ως ιδιώτη. Ήταν μια ντροπιαστική ποινή, να μην έχεις λόγο στην Εκκλησία του Δήμου. Από εδώ, από αυτόν τον γεμάτο συμβολισμούς αλλά και μεγαλειώδη μηνύματα τόπο, ας ξαναπιάσουμε το νήμα για να ξαναδώσουμε τα περιεχόμενα που αξίζουν στη Δημοκρατία».

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν συμφέροντα και κατεστημένα, που χωρίς ντροπή θέλουν να ελέγχουν τις ζωές μας, για να ικανοποιούν τα δικά τους συμφέροντα». Για να προσθέσει πως «δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, συμπλήρωμα και δεκανίκι άλλων».

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments