Lifestyle

Μπιμπίλας: Από τι να προστατεύσω τον Σερβετάλη; Από το ότι εγκατέλειψε ένα θέατρο;

Μπιμπίλας: Από τι να προστατεύσω τον Σερβετάλη; Από το ότι εγκατέλειψε ένα θέατρο;
Μπιμπίλας: «Την προσωπική μου ζωή δεν την έχω αναλύσει ποτέ γιατί δεν χρειάζεται να ξέρουν τι κάνουμε στο κρεβάτι μας».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου μίλησε για τη ζωή και την καριέρα του, ενώ εξαπέλυσε νέα “πυρά” μετά τις δηλώσεις Σερβετάλη για “πιστοποιημένο ντάνιασμα ανθρώπων” μετά την αποχώρησή του από την παράσταση «Ρινόκερος», λόγω διαφωνίας του με τα μέτρα για τον κορωνοϊό στα θέατρα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ υπογράμμισε ότι αυτοί που πρέπει να προστατευθούν είναι οι υπόλοιποι ηθοποιοί της παράστασης που «κατέβηκε» μετά την απόφαση του πρωταγωνιστή. Παράλληλα, δήλωσε ότι προστατεύονται οι ηθοποιοί που απολύονται επειδή είναι ανεμβολίαστοι.

«Οι ηθοποιοί που απολύονται και χάνουν τη δουλειά τους επειδή δεν έχουν κάνει το εμβόλιο προστατεύονται. Αυτός που αφήνει το θέατρο και δεν είναι μέλος του Σωματείου, από τι να προστατευτεί;», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κ. Μπιμπίλας.

«Μου γράφουν στο Facebook “γιατί δεν προστατεύετε τον Σερβετάλη;”. Από τι να τον προστατέψω; Από το ότι εγκατέλειψε ένα θέατρο; Από το ότι δεν είναι μέλος του Σωματείου και δεν θέλει να είναι; Από τι να τον προστατέψω αφού κάνει κακό στους άλλους;», συμπλήρωσε.

«Σε αυτό το θέατρο από το οποίο ο κ. Σερβετάλης αποχώρησε θέλουμε να προστατέψουμε τους άλλους ηθοποιούς. Βεβαίως ο παραγωγός έχει συνυπευθυνότητα που αποφάσισε να ακούσει τον κ. Σερβετάλη και έβαλε αυτούς τους όρους, που η εξουσία της αναγνωρισιμότητας του δίνει. Γιατί αν ήταν άσημος ηθοποιός δεν θα τολμούσε να πει στον παραγωγό “θα σηκωθώ να φύγω αν η κυβέρνηση κάνει αυτό”. Εξαιτίας του ότι είναι πρωταγωνιστής μπορεί και το κάνει, αν ήταν ένας άλλος δεν θα μπορούσε», σχολίασε.

«Εμείς προστατεύουμε τους ηθοποιούς από την δουλειά τους, όχι όταν την αφήνουν μόνοι τους. Τους υπόλοιπους θα προστατεύσουμε. Ο παραγωγός είναι πολύ εντάξει, μου είπε ότι θα εξακολουθήσει να πληρώνει τους ηθοποιούς μέχρι να βρει αντικαταστάτη. Σε περίπτωση που δεν βρει θα τους αποζημιώσει», συμπλήρωσε ο κ. Μπιμπίλας.

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχεται ο Άρης Σερβετάλης στα social media, μετά την απόφασή του, ο Σπύρος Μπιμπίλας σχολίασε ότι «έτσι είναι τώρα πια τα κοινωνικά δίκτυα» και συμπλήρωσε ότι και ο ίδιος έχει υπάρξει θύμα τέτοιων συμπεριφορών.

«Ξέρετε τι bullying έχω δεχθεί επειδή λέω “κάντε το εμβόλιο”; Μέχρι που μου έχουν πει ότι με έχει πληρώσει η κυβέρνηση, που είναι πολύ σαφές ότι εγώ ανήκω στην αντιπολίτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις ίδιες δηλώσεις του, επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σε θέατρα, «γιατί απολύονται μη εμβολιασμένοι και τους προστατεύουμε πηγαίνοντας στην Επιθεώρηση Εργασίας». Πρόσθεσε ότι το Σωματείο έχει κάνει προτροπή στους ηθοποιούς να εμβολιαστούν, αλλά σημείωσε ότι μέσα στο δημοκρατικό καθεστώς ο καθένας έχει δικαίωμα να μην το κάνει.

«Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί ηθοποιοί μη εμβολιασμένοι που δουλεύουν στα θέατρα. Αν κάποιος απολυθεί και το καταγγείλει, τότε το Σωματείο πηγαίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αν δεν το καταγγείλει, δεν είμαστε Πυθίες για να ξέρουμε τι έγινε στο κάθε θέατρο», πρόσθεσε.

Επίσης αναφέρθηκε σε περίπτωση θεάτρου, το οποίο επειδή κόλλησαν κορωνοϊό όλοι οι ηθοποιοί «βρήκε ευκαιρία και τους απέλυσε».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας επεσήμανε ότι η κατάσταση στα θέατρα δεν είναι καθόλου καλή, αλλά και επειδή «τα αλλοπρόσαλλα μέτρα της κυβέρνησης είναι σε αυτά που μας έχουν φέρει σε αυτό το σημείο. Διότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και κάθε βδομάδα παίρνει άλλα μέτρα και αυτό φέρνει χάος».

«Εγώ δικαιολογώ την κυβέρνηση που είναι σε πανικό, γιατί σε τέτοιο χάλι που βρισκόμαστε με την συνυπευθυνότητα του λαού, τι να κάνει; Όταν πάει στο θέατρο φιμωμένος, που δεν μιλάει ο κόσμος, αλλά πας στο μπαρ αφίμωτος και μπαίνεις στο μετρό ο ένας πάνω στον άλλον, αυτό δεν είναι αλλοπρόσαλλο;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπιμπίλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments