Ελλάδα

Κακοκαιρία: Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Ηλεία

Κακοκαιρία: Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Ηλεία
Κακοκαιρία: Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας στην περιοχή Βρανά Βαρθολομιού στην Ηλεία που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητο του λόγω κακοκαιρίας.

Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας στην περιοχή Βρανά Βαρθολομιού. Παρασύρθηκε με  το αυτοκίνητο του από τα ορμητικά νερά λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Ο  άνδρας ήταν περίπου 60 ετών, όταν βρέθηκε στο αρδευτικό κανάλι, πλησίον του δρόμου, καθώς το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, στην περιοχή Βρανάς Βαρθολομιού Ηλείας.  Πρόκειται δυστυχώς για το πρώτο θύμα της σημερινής 26 Νοεμβρίου κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας. Η Κακοκαιρία θα αποχωρήσει σε πέντε μέρες.

Αρχικά βρέθηκε το αυτοκίνητο του αγνοούμενου άνδρα και λίγο αργότερα και κατά την διάρκεια των ερευνών των πυροσβεστών, εντοπίστηκε η σορός του στο αρδευτικό κανάλι. Στο σημείο επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Κακοκαιρία

Παρουσιάζονται έντονα προβλήματα σε όλη τη χώρα λόγω της κακοκαιρίας

Παράλληλα, αρκετά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρία που έπληξε Αττική, Δυτική Ελλάδα και νησιά του Ιονίου. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων από διάφορες περιοχές της Αττικής εδικά στη Βαρυμπόμπη. Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 100 κλήσεις, εκ των οποίων 19 για αντλήσεις υδάτων, 42 κοπές δέντρων, 25 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και 14 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Εξαιτίας της βροχής και των λιμνάζοντων υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον Ασπρόπυργο, στην Περιφερειακή Διυλιστηρίων έως τα Νεόκτιστα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στην Επαρχιακή Οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου από το 15ο χλμ. έως το 18ο χλμ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 20 κλήσεις για κοπές δέντρων από την Κέρκυρα, 5 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από την Ζάκυνθο και στο Αργάσι έχει υπερχειλίσει ένας χείμαρρος και έχει προκαλέσει πλημμύρα στην περιοχή, περιστατικό στο οποία έχει επιληφθεί η Πολιτική Προστασία.

Υπάρχει σχέδιο από την πολιτική προστασία και από την πυροσβεστική

Αντίστοιχα, από Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 10 κλήσεις για κοπές δέντρων. Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων από τη Πολιτική προστασία, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Η πυροσβεστική καλεί τους πολίτες  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής ενώ αν δεν υπάρχει λόγος να μην βγουν από το σπίτι τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments