Κόσμος

ΗΠΑ κατά Τουρκίας: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά την απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά

ΗΠΑ κατά Τουρκίας: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά την απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά
ΗΠΑ κατά Τουρκίας: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Οσμάνη Καβαλά εκφράζοντας ανησυχία για τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Οι ΗΠΑ για άλλη μία φορά στρέφονται κατά της Τουρκίας σχετικά με τα δημοκρατικά δικαιώματα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα ο Οσμάν Καβαλά, ο. οποίος κρατείται παρά την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ανησυχία της Ουάσιγκτον για τη διολίσθηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθερίων στην Τουρκία, εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal για τη χρονική παράταση της κράτησης του φιλάνθρωπου Οσμάν Καβαλά, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε εκ νέου την Άγκυρα να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ και να προχωρήσει στην άμεση απελευθέρωση του.

“Να απελευθερωθεί αμέσως ο Οσμάν Καβαλά”

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «παραμένουμε σοβαρά ανήσυχοι για τις συνεχιζόμενες κατηγορίες εναντίον της κοινωνίας των πολιτών, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, πολιτικών, επιχειρηματικών ηγετών στην Τουρκία και για την παρατεταμένη προφυλάκισή τους. Τα δικαιώματα στην ελευθερία της έκφρασης, του ειρηνικού συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι είναι θεμελιώδεις για κάθε υγιή δημοκρατία.

Οι ΗΠΑ καλούν εκ νέου την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τον (Οσμάν) Καβαλά. Οι απατηλές κατηγορίες εναντίον του, η συνεχιζόμενη κράτηση του και οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δίκης, μεταξύ άλλων μέσω της συγχώνευσης υποθέσεων εναντίον του, υπονομεύουν το σεβασμό για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε την Τουρκία να σεβαστεί αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες και να οδηγήσει την υπόθεση σε μια γρήγορη και δίκαιη επίλυση. Προτρέπουμε την Τουρκία να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ για άνευ όρων απελευθέρωση και να εξασφαλίσει μια δίκαιη, διαφανή, ταχεία επίλυση της υπόθεσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments