Πολιτική

Πλεύρης σε ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΣΥ παρέχει στους ασθενείς την καλύτερη θεραπεία

Πλεύρης σε ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΣΥ παρέχει στους ασθενείς την καλύτερη θεραπεία
Πλεύρης σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και λάσπη, σημειώνοντας ότι είναι το πεδίο «που και καλά το ξέρει και καλά το υπηρετεί».

Σε αυστηρό τόνο η απάντηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη προς τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε επιβεβαίωση για το κατά πόσο «αυτή στιγμή 139 ασθενείς που έπρεπε να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, βρίσκονται εκτός με κίνδυνο για τη ζωή τους».

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι «όλη η χώρα είναι μια Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΣΥ παρέχει στους ασθενείς την καλύτερη θεραπεία, όπως προβλέπουν οι κανόνες τις Ιατρικής επιστήμης» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και λάσπη, σημειώνοντας ότι είναι το πεδίο «που και καλά το ξέρει και καλά το υπηρετεί».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας έχει ως εξής:

»Συνεπώς τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ; Να επιτάξουμε κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που ήδη μας έχουν διατεθεί; Ή να βγάλουμε από αυτές τους ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται;

»Όλη η χώρα είναι μια Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΣΥ παρέχει στους ασθενείς την καλύτερη θεραπεία, όπως προβλέπουν οι κανόνες τις Ιατρικής επιστήμης. Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο του στο πεδίο που λαϊκισμού και της λάσπης που και καλά το ξέρει και καλά το υπηρετεί.»

Πλεύρης

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Να απαντήσει εάν επιβεβαιώνει ότι «αυτή στιγμή 139 ασθενείς που έπρεπε να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, βρίσκονται εκτός με κίνδυνο για τη ζωή τους» καλεί τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν δηλώσεων του γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, Πάνου Παπανικολάου, στο Newsbomb.gr.

«Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στην ιστοσελίδα newsbomb.gr αυτή τη στιγμή 139 ασθενείς που έπρεπε να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ βρίσκονται εκτός με κίνδυνο τη ζωή τους. Άραγε ο υπουργός Υγείας ασχολείται με το θέμα; Επιβεβαιώνει αυτόν τον τραγικό αριθμό; Έχει κάποιο σχέδιο να μη χαθούν τζάμπα, λόγω κυβερνητικής ολιγωρίας, κι άλλες ανθρώπινες ζωές;» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Καταλαβαίνουμε ότι οι ιδιωτικές κλινικές πλουτίζουν καθημερινά με την απόφαση των Μητσοτάκη και Πλεύρη να μην τις επιτάσσουν» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «όμως πλέον, με τόσους νεκρούς καθημερινά, αυτό καταντά μαυραγοριτισμός».

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, o γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, ανέφερε πως 139 ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 110 νοσούν από κορωνοϊό και οι υπόλοιποι από άλλα αίτια.

«Σήμερα στις 9:10 το πρωί στην επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ που έχουν πρόσβαση όλοι οι γιατροί ΜΕΘ [ιστοσελίδα που καταχωρούνται τα στοιχεία όσων χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ] φαίνεται το νούμερο αυτό και να πούμε ότι σε αυτή την βάση δεδομένων δεν καλύπτεται όλη η χώρα αλλά σίγουρα είναι αντιπροσωπευτικός ο αριθμός. Ένα τέτοιο νούμερο είχαμε να το δούμε από τον Απρίλιο του 2020 που η πανδημία ήταν στο peak της. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι έχουμε 27 Νοεμβρίου και οι πιο κρίσιμοι μήνες (Ιανουάριος – Απρίλιος) είναι μπροστά μας» δήλωσε ο κ. Παπανικολάου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments