Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 49χρονο σύζυγο

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 49χρονο σύζυγο
Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 49χρονο από τον ανακριτή.

Σοκάρει η δολοφονία μιας άτυχης γυναίκας από τα χέρια του συζύγου της, στη Θεσσαλονίκη. Ένας 49χρονος σκότωσε τη σύζυγό του και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Ο εισαγγελέας άσκησε στον 49χρονο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο. 

Πιο συγκεκριμένα, πέρα από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ο 49χρονος κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο 49χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης αναμένεται να απολογηθεί στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 49ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Τι ισχυρίστηκε ο δράστης

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, κατά την άφιξή του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αλλά και κατά την έξοδό του αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης μετά τον φόνο πήγε στους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και τους είπε: «παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε πως προέβη στην αποτρόπαια αυτή πράξη επειδή η γυναίκα του «τον απατούσε». Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πήγαν στην οδό που τους είχε υποδείξει και βρήκαν τη γυναίκα νεκρή στην κρεβατοκάμαρα. Έφερε οκτώ μαχαιριές στον θώρακα και τα πόδια. Το φονικό όπλο που ήταν ένα κυνηγετικό μαχαίρι, βρέθηκε μέσα στο σπίτι.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται και η νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια θανάτου της γυναίκας. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το ζευγάρι είχε και έναν γιο περίπου 20 ετών ο οποίος δεν έμενε μαζί τους, ενώ κατά πληροφορίες, ο συζυγοκτόνος ζήτησε από την αστυνομία να τον ενημερώσουν για το περιστατικό.

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Συνολικά 23 οι μαχαιριές

Συνολικά 23 μαχαιριές κατάφερε ο Αρμένιος στη 48χρονη σύζυγό του, όπως προέκυψε από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό της άτυχης γυναίκας, η οποία βρέθηκε κατακρεουργημένη μέσα στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματός τους, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την νεκροψία- νεκροτομή, οι μαχαιριές εντοπίζονται στον θώρακα, την κοιλιά και τα άκρα. Αρχικά, αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο για οκτώ μαχαιριές.

Ο 49χρονος, με καταγωγή από την Αρμενία, μετήχθη νωρίτερα ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης, που τού απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κατηγορούμενος ως δράστης απολογήθηκε προανακριτικά ότι προέβη στο στυγερό έγκλημα επειδή πίστευε ότι η γυναίκα του τον απατούσε. Κατά πληροφορίες δε, ο ίδιος έχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικές δομές.

Τη δολοφονία αποκάλυψε ο 49χρονος, όταν γύρω στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής μετέβη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου. Τη σορό της 48χρονης συζύγου του εντόπισε λίγο αργότερα πλήρωμα περιπολικού, που μετέβη στην οικία τους. Άμεσα κλήθηκαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εξερεύνηση του χώρου, οι οποίοι εντόπισαν ένα κυνηγετικό μαχαίρι, που φέρεται να είναι το μέσο τέλεσης της ανθρωποκτονίας.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments