Ελλάδα

Σαρηγιάννης: «Είναι πολύ δύσκολο να μην έρθει στην Ελλάδα το συγκεκριμένο στέλεχος Όμικρον»

Σαρηγιάννης: «Είναι πολύ δύσκολο να μην έρθει στην Ελλάδα το συγκεκριμένο στέλεχος Όμικρον»
Σαρηγιάννης: «είναι πιθανό να έχει υπάρξει κρούσμα της μετάλλαξης “Όμικρον” στην Ελλάδα και να μην το έχουμε ανιχνεύσει ακόμα θα μάθουμε σε λίγες ώρες»

Πιο επικίνδυνη και μεταδοτική από τη Δέλτα η μετάλλαξη Όμικρον, λέει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.  Πολύ πιθανόν να υπάρξουν νέα μέτρα στη χώρα μας για περισσότερη προστασία. Μπορεί σε λίγη ώρα να ανακοινωθεί κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας, εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης 30 Νοεμβρίου τόνισε ο καθηγητής Σαρηγιάννης ότι: «είναι πιθανό να έχει υπάρξει κρούσμα της μετάλλαξης “Όμικρον” στην Ελλάδα και να μην το έχουμε ανιχνεύσει» συμπληρώνοντας: «είναι πολύ δύσκολο να μην έρθει στην Ελλάδα το συγκεκριμένο στέλεχος. Δεν είναι μόνο θέμα Νότιας Αφρικής μιας και σημειώθηκαν κρούσματα σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες». Σαρηγιάννης

Είναι πιο μεταδοτική από την Δέλτα

Διευκρίνισε  ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι 1,5 φορές πιο μεταδοτική από την «Δέλτα» ενώ σε σύγκριση με το αρχικό στέλεχος φαίνεται να είναι 5 φορές πιο μεταδοτική. Ωστόσο εκτίμησε ότι η μεταδοτικότητα της «Όμικρον» πιθανώς να μειωθεί αργότερα όπως έγινε με την «Δέλτα»: «Η αρχική εκτίμηση για την υπερμεταδοτικότητα της Δέλτα ήταν μεγαλύτερη και έπεσε καθώς αυξάνονται τα κρούσματα, εκτιμώ ότι θα κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση της Όμικρον», δήλωσε.

Ανέφερε μάλιστα ότι ίσως να χρειαστούν νέα μέτρα στη χώρα μας λόγω της «Όμικρον» καθώς ενδέχεται να παρατηρηθεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων όπως έγινε με την Δέλτα λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της.«Έχουμε πολλά όπλα στα χέρια μας και το εμβόλιο μπορεί να βελτιωθεί να χρειαστεί για να πιάσει την Όμικρον. Θα ήταν καλύτερο να παίρναμε νωρίτερα τα μέτρα για να κερδίσουμε χρόνο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τις γιορτές λόγω της νέας Μετάλλαξης Όμικρον

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί στο υπουργικό συμβούλιο για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Σαρηγιάννης

Στο τραπέζι η επιστροφή της μάσκας παντού

Η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της καθιερωμένης σύσκεψης της Δευτέρας για τον κορωνοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν νέα μέτρα και εισηγήσεις, τα οποία θα έχουν στόχο κυρίως στους ανεμβολίαστους.

Οι ειδικοί θα προτείνουν απαγορευτικό και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης για όσους έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο. Δηλαδή δε θα μπορούν να επισκεφτούν εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους ούτε με rapid tests, συνθήκη που ισχύει μέχρι τώρα.

Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε τρία και όχι δύο rapid tests την εβδομάδα προκειμένου να πηγαίνουν στις δουλειές τους, ενώ, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να επιστρέφει η μάσκα για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments