Οικονομία

ΔΕΗ: Σε τροχιά κερδοφορίας παρά την ενεργειακή κρίση

ΔΕΗ: Σε τροχιά κερδοφορίας παρά την ενεργειακή κρίση
ΔΕΗ: Σε τροχιά κερδοφορίας παραμένει η ΔΕΗ παρά την ενεργειακή κρίση σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν το εννιάμηνο.

Σε τροχιά κερδοφορίας παραμένει η ΔΕΗ παρά την ενεργειακή κρίση σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν το εννιάμηνο.

Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα επαναλαμβανόμενη λειτουργική κερδοφορία ύψους 626,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021 (από 696 εκατ. ευρώ εννεάμηνο του 2020), επιδεικνύοντας όπως επισημαίνει σημαντική ανθεκτικότητα στην ενεργειακή κρίση ενώ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

  • Τη μείωση της συμμετοχής του λιγνίτη στο 21% της παραγωγής της ΔΕΗ (από 26%) και
  • Τη θετική επίπτωση από τη διενέργεια πράξεων για την αντιστάθμιση του κινδύνου της διακύμανσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
ΔΕΗ

Τι δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος

«Το γ΄ τρίμηνο του έτους, παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, επιδείξαμε την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία προκειμένου να βοηθήσουμε τους πελάτες μας, και παράλληλα καταφέραμε να διατηρήσουμε την ανθεκτικότητα των επιδόσεών μας σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, μέσα από την διενέργεια hedging και την καλύτερη αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού μας. Το 2021 είναι ένα μεταβατικό έτος για τη ΔΕΗ. Παρά τις ιστορικά υψηλές τιμές των εμπορευμάτων το 2021 έναντι των εξαιρετικά χαμηλών τιμών του 2020, αναμένουμε την επίτευξη του στόχου που είχαμε εξαρχής θέσει για επανάληψη της λειτουργικής κερδοφορίας κοντά στα επίπεδα του 2020.

Αυξήσαμε τις επενδύσεις για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του Δικτύου Διανομής και συνεχίσαμε τον μετασχηματισμό των Εμπορικών δραστηριοτήτων μας. Παράλληλα, αναπτύξαμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο μας για έργα σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κατά περίπου 3GW φτάνοντας τα 10 GW, με την είσοδό μας σε νέες τεχνολογίες όπως η αποθήκευση και τα πλωτά Φωτοβολταϊκά” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Στάσσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments