Ελλάδα

Πλαστές ταυτότητες: Πάνω από δέκα προσαγωγές – Πως οι αδιάφθοροι αποκάλυψαν το κύκλωμα

Πλαστές ταυτότητες: Πάνω από δέκα προσαγωγές – Πως οι αδιάφθοροι αποκάλυψαν το κύκλωμα
Πλαστές ταυτότητες: Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και δωροδοκία, σχηματίζουν οι Εσωτερικές Υποθέσεις.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και δωροδοκία, σχηματίζουν οι Εσωτερικές Υποθέσεις. Αφορά το κύκλωμα στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται επίορκοι αστυνομικοί, ανάμεσα τους και διοικητής Τμήματος Ασφαλείας στη Δυτική Αττική.

Τους παρακολουθούσαν από καιρό

Με μία γιγαντιαία επιχείρηση που εξελίχθηκε σήμερα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν 20 άτομα. Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων, έκαναν εφόδους ακόμη και σε Αστυνομικά Τμήματα σε Νέα Λιόσια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Ομόνοια και Γλυφάδα, αλλά και σε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι «Αδιάφθοροι» εδώ και εβδομάδες είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση συγκεκριμένα άτομα από τμήματα Ασφαλείας και Έκδοσης Διαβατηρίων. Αυτό προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και ποιοι αστυνομικοί εμπλέκονται στο κύκλωμα που εξέδιδε παράνομα αστυνομικές ταυτότητες και άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Όσον αφορά τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που έχει προσαχθεί, φέρεται να είχε κομβικό ρόλο ενώ αναμένεται να γίνει –τουλάχιστον στην περίπτωση του- άρση τραπεζικού απορρήτου.

Το κύκλωμα έβγαζε ακόμη και φορολογικές δηλώσεις

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 10 αστυνομικοί και απόστρατοι αστυνομικοί. Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να έφτιαχναν πλαστά διαβατήρια, πλαστές αστυνομικές ταυτότητες και ΑΦΜ, ακόμη και… πλαστές φορολογικές δηλώσεις.

Το στοιχείο που προκαλεί αίσθηση, είναι ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες αποτελούσαν μέλη κυκλώματος με ανάλογη δράση, που είχε εξαρθρωθεί από το Εσωτερικών Υποθέσεων το 2018. Δηλαδή, συνελήφθησαν το 2018 και ξεκίνησαν εκ νέου τη δράση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση αναμένεται να γίνει αναλυτική παρουσίαση τις επόμενες ημέρες, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments