Πως Να

Χειμώνας: Πως να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό τις κρύες μέρες

Χειμώνας: Πως να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό τις κρύες μέρες
Χειμώνας: Κάποιοι απλοί τρόποι να ζεστάνετε το σπίτι σας, χωρίς επιπλέον χρήματα και να δημιουργήσετε ένα cozy μέρος χουχουλιάρικο με αγάπη.

Ο χειμώνας έκανε την εμφάνιση του με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ενόψει των Χριστουγέννων και οι πρώτες κρύες μέρες και νύχτες είναι εδώ και πρέπει να τις ζεστάνουμε. Η ανάγκη για θέρμανση είναι η πιο σημαντική, μπορείτε όμως με κάποιους απλούς τρόπους να ζεστάνετε το σπίτι σας, χωρίς επιπλέον χρήματα και να δημιουργήσετε ένα cozy σπίτι με αγάπη και χουχουλιάρικο ότι πρέπει και για αναρτήσεις στα social media.

Ζεστό σπίτι προϋποθέτει κλειστές πόρτες και παράθυρα

Οι πόρτες και τα παράθυρα ενός σπιτιού χάνουν ένα σημαντικό μέρος θερμότητας, ειδικά αν δεν διαθέτουν την κατάλληλη θερμομόνωση. Μια εύκολη λύση είναι να κολλήσετε πάνω τους μια ειδική θερμομονωτική ταινία και επίσης να τοποθετήσετε στην πόρτα το ειδικό στοπ αέρα που αποτρέπει τον κρύο αέρα να μπει στο σπίτι. Παράλληλα μπορείτε να κλείνετε και την εσωτερική πόρτα το βράδυ που κοιμάστε, ώστε να εγκλωβίζεται η ζέστη μέσα στο δωμάτιο. Χειμώνας

Καλή εξαέρωση

Η συντήρηση του καλοριφέρ είναι μια διαδικασία που καλό είναι να γίνει κάθε χρόνο. Εξαερώστε τα σώματα με το ειδικό κλειδάκι ώστε να αποδίδουν στο μέγιστο βαθμό και χρησιμοποιήστε ένα θερμοστάτη για να ορίσετε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία για όλη την ημέρα, περίπου στους 20 βαθμούς, ανάλογα βέβαια με την περιοχή που βρίσκεστε, ώστε να δημιουργηθεί μια άνετη ατμόσφαιρα. Επίσης μπορείτε να ρυθμίσετε τον θερμοστάτη να ανεβάζει λίγο την θερμοκρασία το βράδυ, για πιο ευχάριστο ύπνο.

Καλό είναι να μην τοποθετείτε αντικείμενα πάνω στα καλοριφέρ γιατί μειώνεται η απόδοσή τους και να μην τα χρησιμοποιείτε για να στεγνώνετε ρούχα γιατί έτσι δημιουργείται υγρασία στο σπίτι και δεν την θέλουμε καθόλου.

Τέλος, ένα κόλπο που χρησιμοποιούν οι «παλιότεροι» είναι να τοποθετήσετε αλουμινόχαρτο πίσω από τα καλοριφέρ που βρίσκονται σε εξωτερικούς τοίχους. Με αυτό τον τρόπο η ζέστη θα αντανακλά πάνω και θα επιστρέφει στο χώρο.

Κλείστε την καμινάδα και στρώστε όμορφα χαλιά

Αν έχετε τζάκι αλλά δεν το χρησιμοποιείτε συχνά, θυμηθείτε ότι το κρύο μπορεί να μπει στο σπίτι από το πορτάκι της καμινάδας, οπότε καλό θα ήταν να το κλείσετε. Το στρώσιμο των χαλιών είναι μια διαδικασία που προκαλεί πονοκέφαλο στις νοικοκυρές, αλλά δημιουργεί μια ατμόσφαιρα θαλπωρής και ηρεμίας μέσα στο σπίτι. Στρώστε χαλιά, μοκέτες και πατάκια για να μειώσετε την απώλεια θερμότητας από το δάπεδο και να μπορείτε να περπατάτε άνετα μέσα στο σπίτι χωρίς να κρυώνετε.

Τοποθετήστε τα έπιπλά σας με έξυπνο τρόπο

Η στρατηγική τοποθέτηση των επίπλων στο χώρο του σπιτιού έχει μεγάλη σημασία αν θέλετε να διατηρήσετε το σπίτι ζεστό. Αν κάποιο μεγάλο έπιπλο ή καναπές βρίσκεται κοντά σε σώμα θέρμανσης, καλό θα ήταν να το μετακινήσετε για να μην μπλοκάρεται η ζέστη σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Με μια απλή αλλαγή στη διαρρύθμιση μπορείτε να έχετε μεγάλα οφέλη. Αλλάξτε το ριχτάρι του καναπέ και τα μαξιλάρια με χειμερινά που έχουν πιο χοντρά και ζεστά υφάσματα και χρησιμοποιήστε μαλακές κουβέρτες όταν κάθεστε στον καναπέ. Έτσι το σπίτι θα μοιάζει πιο ζεστό και φιλόξενο τις μέρες που η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλά επίπεδα. Χειμώνας

Κάντε ρομαντική ατμόσφαιρα με κεριά

Το φως των κεριών έχει την ιδιότητα να μας χαλαρώνει και να φέρνει γαλήνη και ευεξία στο σπίτι. Τοποθετήστε κεριά σε ένα ασφαλές σημείο, μακριά από μικρά παιδιά και κατοικίδια και ανάψτε τα για να απολαύσετε μια ήρεμη και ρομαντική ατμόσφαιρα. Ο Χειμώνας χρειάζεται κεράκια και καλό φαγητό.

Με μερικές μικρές αλλαγές στο σπίτι και στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να το θωρακίσετε τις κρύες νύχτες που έχει ο Χειμώνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments