Διεθνή

“Στο κόκκινο” η ένταση Ρωσίας – ΗΠΑ: Η Μόσχα απελαύνει το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας

“Στο κόκκινο” η ένταση Ρωσίας – ΗΠΑ: Η Μόσχα απελαύνει το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας
"Στο κόκκινο" η ένταση Ρωσίας - ΗΠΑ: Η Μόσχα απελαύνει το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας ως αντίποινα

Αυξάνεται η διπλωματική ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας καθώς αφού η Μόσχα ανακοίνωσε ότι διέταξε το προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ που βρίσκεται στην πρωτεύουσα για περισσότερα από τρία χρόνια να επιστρέψει στην πατρίδα του μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το CNBC, το Κρεμλίνο καταφεύγει σε αυτά τα μέτρα ως αντίποινα, αφού ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ανατόλι Αντόνοφ, είπε ότι 27 Ρώσοι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους θα έπρεπε να φύγουν από τις ΗΠΑ στις 30 Ιανουαρίου και άλλοι 27 διπλωμάτες θα έπρεπε να φύγουν μέχρι Ιουνίου, γιατί δεν τους έχει παραταθεί η βίζα από τις αμερικανικές αρχές.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Τετάρτη ότι η Μόσχα θεωρεί την αποχώρηση Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ ως πράξη απέλασης και είπε ότι «οι Αμερικανοί εταίροι μας έχουν επιβάλει αυτού του είδους το παιχνίδι».

«Βλέπουμε το αίτημα των ΗΠΑ ως πράξη απέλασης και σκοπεύουμε να καταφύγουμε σε αντίποινα», είπε. «Τα μέλη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Ρωσία, που βρίσκονται στην αποστολή τους εδώ για περισσότερα από τρία χρόνια, πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία πριν από τις 31 Ιανουαρίου 2022», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments