Οικονομία

Στάσσης: Πάνω από εννιά δισεκατομμύρια οι επενδύσεις της ΔΕΗ την επόμενη πενταετία

Στάσσης: Πάνω από εννιά δισεκατομμύρια οι επενδύσεις της ΔΕΗ την επόμενη πενταετία
Στάσσης: Την πεποίθησή του ότι θα ξεπεράσουν τα εννιά δισεκατομμύρια οι επενδύσεις της ΔΕΗ την επόμενη πενταετία δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

Την πεποίθησή του ότι θα ξεπεράσουν τα εννιά δισεκατομμύρια οι επενδύσεις της ΔΕΗ την επόμενη πενταετία δήλωσε  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

Με μήνυμά του στην Politico δήλωσε πως η στρατηγική για τον μετασχηματισμό της ΔΕΗ βασίζεται σε τρεις πυλώνες: απολιγνιτοποίηση- μετάβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές, ψηφιοποίηση και πελατοκεντρική προσέγγιση.

«Για να είναι επιτυχής η μετάβαση και να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση χρειαζόμαστε νέες τεχνολογίες. Όμως η τεχνολογική καινοτομία δεν αρκεί, χρειαζόμαστε επίσης ξεκάθαρα σήματα στις αγορές και διαφανές θεσμικό πλαίσιο», υπογράμμισε ο κ. Στάσσης.

Για τον ευρωπαϊκό κανονισμό

Σχετικά με τον ευρωπαϊκό κανονισμό ο κ. Στάσσης δήλωσε πως «Ο Κανονισμός δεν είναι ένα πλαίσιο για τον χαρακτηρισμό των επενδύσεων ως ”καλών” ή ”κακών” αλλά βοηθά να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα και να κινούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση. Θα αυξήσει την πίεση προς τους χρηματοοικονομικούς φορείς ως προς την επιλογή των δραστηριοτήτων που χρηματοδοτούν, ενώ μπορεί να αναδείξει την Ευρώπη παγκόσμιο ηγέτη στη βιώσιμη χρηματοδότηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments