Πολιτική

Κατσαφάδος: Να μιλήσουμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας

Κατσαφάδος: Να μιλήσουμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας
Κατσαφάδος: Να μιλήσουμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας - Tο ποσοστό εμβολιασμού στο Λιμενικό Σώμα είναι στο 70%

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος υποστήριξε την απόφαση της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 ερών παραθέτοντας μια σειρά στατιστικών στοιχείων, αναφέροντας -για πρώτη φορά- ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα και στα Σώματα Ασφαλείας».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε πώς «η κυβέρνηση λειτούργησε υπεύθυνα, για μια ακόμη φορά, απέναντι σε αυτόν τον εφιάλτη τον οποίο βιώνουμε σχεδόν δύο χρόνια. Όλα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι 9 στους 10 που χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό είναι πάνω από 60 χρονών και όταν 7 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι άνω των 60 ετών». Και όπως τόνισε ο κ. Κατσαφάδος , στην Ελλάδα έχει γίνει πια συνήθεια να χάνουμε από κορωνοϊό 80 – 100 ανθρώπους καθημερινά, γι’ αυτόν το λόγο η κυβέρνηση πήρε μια δύσκολη απόφαση -όχι να τους τιμωρήσει- αλλά να τους προστατεύσει.

Μιλώντας για το ποσοστό εμβολιασμού στο Λιμενικό Σώμα ανέφερε ότι τα στελέχη του Λιμενικού είναι γύρω στους 7.500 εκ των οποίων το 70% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ο κ. Κατσαφάδος, εστίασε και στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα στα Σώματα Ασφαλείας. Επειδή ο κορωνοϊός είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, το οποίο δυστυχώς μας κρύβει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις θεωρώ ότι πρέπει να είναι ανοιχτό το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στα Σώματα Ασφαλείας».

Μιλώντας για τον τομέα ευθύνης του ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισήμανε ότι  πρώτα για τη δική μας ευθύνη και μετά για τον συμπολίτη μας πρέπει να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα που έχουν ορίσει οι ειδικοί. «Το λιμενικό σώμα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά ακόμη και σήμερα, δεν έχει σταματήσει να κάνει ελέγχους στα λιμάνια. Σε πάνω σε 26.000 ανθρώπους, ενώ ήταν με το εισιτήριο στο χέρι, τους απαγορεύτηκε να επιβιβαστούν στο πλοίο γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα υγειονομικά έγγραφα», δήλωσε ο κ. Κώστας Κατσαφάδος επισημαίνοντας ότι έλεγχοι γίνονταν και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος ελέγχει τους επιβάτες εντός των πλοίων, διευκρίνισε ότι αυτό πρέπει να το κάνει το προσωπικό του πλοίου και η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Και όπως δήλωσε, «κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου δεν παρατηρήθηκε κάποια έξαρση στα νησιά. Πράγμα που σημαίνει ότι έγιναν έλεγχοι και οι έλεγχοι ήταν αποδοτικοί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments