Ελλάδα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη με καταμετρημένο το 41,69% των ψήφων

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη με καταμετρημένο το 41,69% των ψήφων
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σημαντικό προβάδισμα καταγράφει στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έναντι των συνυποψηφίων του για την προεδρία του κόμματος.

Σημαντικό προβάδισμα καταγράφει στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έναντι των συνυποψηφίων του για την προεδρία του κόμματος.

Με τα αποτελέσματα στο 41,69% της ενσωμάτωσης (56,36% – 474 από τα 841 εκλογικά τμήματα), τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 39,47%
  • Γιώργος Παπανδρέου: 26,34%
  • Ανδρέας Λοβέρδος: 24,76%
  • Χάρης Καστανίδης: 3,7%
  • Παύλος Χρηστίδης: 3,14%
  • Παύλος Γερουλάνος: 2,59%

Η αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων -υπολογίζονται σε πάνω από 280.000- ώθησε τους υποψηφίους να αιτηθούν και δεύτερη παράταση, μέχρι τις 21:00, επί της διαδικασίας ψηφοφορίας, λόγω της αυξημένης προσέλευσης που παρατηρείται στα εκλογικά κέντρα. Ωστόσο, αυτό τελικά δεν έγινε.

Σημειώνεται πως νωρίτερα η Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ) είχε αποφασίσει την παράταση για μία ώρα και συγκεκριμένα έως τις 20:00 της διαδικασίας ψηφοφορίας για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.

Νίκος Ανδρουλάκης: Η υποψηφιότητά μου δεν στηρίζεται από συμφέροντα

«Η υποψηφιότητά μου δεν στηρίζεται από συμφέροντα, δεν με βλέπατε τα προηγούμενα χρόνια συνεχώς στα κανάλια, τα tweets μου δεν γίνονταν θέμα συνεχώς στα δελτία», υπογράμμισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σε φίλους και μέλη της παράταξης στην Πάτρα.

«Το έργο μου πολλές φορές δεν το μάθαινε κανείς, για το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, για το rescEU και για άλλα θέματα», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης. «Νιώθω όμως ότι είμαι ένας από εσάς και είναι μεγάλη μου υπερηφάνεια αυτή η διαδρομή, που δημιουργεί την αίσθηση της ανανέωσης, αυτό πρέπει να είναι το νέο. Το νέο είναι αυτό που θα γοητεύσει που θα κάνει τους πολίτες να νιώσουν ότι δεν είμαστε δεμένοι στις καρέκλες. Ότι είμαστε από αυτούς, γι’αυτούς. Από το λαό για το λαό, όπως ήμασταν για πάρα πολλές δεκαετίες».

«Όλοι εμείς εδώ, στην Πάτρα, καταλάβαμε και σήμερα ότι αυτή η συγκέντρωση δεν είναι συγκέντρωση ενός μικρού κόμματος αλλά του ανανεωμένου ΠΑΣΟΚ που ξανάρχεται ισχυρό στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας», τόνισε. «Πρέπει απέναντι στη δεξιά να υπάρχει μια πραγματική επιλογή. Γιατί δε φθείρεται ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί πολύ απλά ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας φοβάται ότι με εκείνους θα είναι χειρότερα. Όχι, με εμάς θα είναι καλύτερα και καλούμε το λαό να έρθει στο πλευρό μας, να ξανακάνουμε αυτή την παράταξη ισχυρή, μια σοσιαλδημοκρατική δύναμη της συνέπειας και της προόδου».

«Μου λένε δεν είσαι βουλευτής, ούτε υπουργός, τότε αυτοί τι ήταν όταν τους επέλεξε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Ούτε υπουργοί ήταν, ούτε βουλευτές. Αλλά ξεχάσαμε τις ρίζες μας, ξεχάσαμε ότι ένα λαϊκό κίνημα δεν χτίζεται μόνο στη Βουλή, χτίζεται στις γειτονιές, στα χωριά, στις πόλεις, μαζί με τους απλούς πολίτες που έχουν κοινές αγωνίες μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. «Αυτό ακριβώς φιλοδοξώ, να φτιάξω ένα λαϊκό κίνημα από τα κάτω, που δεν ζυγιάζει το πολιτικό κόστος, που συγκρούεται με τα κατεστημένα. Το κόμμα που είναι έτοιμο να γίνει ποτάμι και να τα ανατρέψει όλα, γιατί αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ, έτσι μεγάλωσε αυτό το κόμμα. Ως ένα κόμμα της σύγκρουσης, της ανατροπής, ένα κόμμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας του λαού. Γιατί να μην τα καταφέρουμε ξανα; Δεν είναι και τίποτα γίγαντες οι πολιτικοί μας αντίπαλοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε ως προϋπόθεση ανανέωσης της βάσης, τις αλλαγές στο κόμμα: «Πώς θα ανανεώσουμε την εκλογική μας βάση, αν δεν κάνουμε ένα σύγχρονο κόμμα, ένα κόμμα αξιοκρατίας, που δεν θα συμπεριφέρεται με καθεστωτισμούς, ένα κόμμα το οποίο θα ξεκινάει από τα κάτω, θα κάνει το πρόγραμμα του με περιφερειακούς όρους. Για αυτό και πρώτα θα φτιάξουμε τα θεμέλιά μας. Το κόμμα θα ξαναγίνει λαϊκό κίνημα όπως ήταν την περίοδο της ίδρυσης του. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τα συμφέροντα από το να γίνουμε ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, έτοιμο να συγκρουστεί με τους πάντες».

Μίλησε για «ένα κόμμα που δεν συμπεριφέρεται καθεστωτικά, ένα κόμμα που δεν χαϊδεύει τις ελίτ, ένα κόμμα που είναι έτοιμο να συγκρουστεί με όλα και με όλους για να φέρει μια καλύτερη μέρα για την πατρίδα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments