Πολιτική

Αστυνομικός Έβρος: Πως απελευθερώθηκαν οι Έλληνες

Αστυνομικός Έβρος: Πως απελευθερώθηκαν οι Έλληνες
Αστυνομικός Έβρος: Τα τηλέφωνα του Τάκη Θεοδωρικάκου, η εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη να «κρατηθεί χαμηλά το θέμα μέχρι να τους απελευθερώσουμε» και οι κινήσεις της Ελένης Σουρανή.

Η πρόθεση της σύλληψης από τις τουρκικές δυνάμεις των δυο νέων Ελλήνων, λίγο έλλειψε να προκαλέσει μείζον διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα το pagenews.gr, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της ελληνικής πλευράς, το θέμα έληξε εν τη γέννηση του.

Αμέσως μετά την ειδοποίηση της σύλληψης, κινητοποιήθηκαν άμεσα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς ο συλληφθείς ήταν αστυνομικός που υπηρετεί στη Βόρειο Ελλάδα, το Μέγαρο Μαξίμου και διπλωματικοί παράγοντες του ΥΠΕΞ. Η όλη προσπάθεια των ελληνικών αρχών- Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκου και ελληνικής αστυνομίας ήταν το «θέμα να λυθεί άμεσα χωρίς να λάβει ευρύτερη δημοσιότητα», για διπλωματικούς και,όχι μόνον λόγους…

Ανεξαρτήτως των λεπτομερειών, πολλές από τις οποίες έχουν γίνει λίγο πολύ γνωστές, οι ελληνικές αρχές βρέθηκαν ενώπιον ενός προβλήματος που θα μπορούσε να λάβει τρομακτικές διαστάσεις. Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, η όλη εξέλιξη και έτσι όπως πραγματοποιήθηκε η σύλληψη, «ενείχε στοιχεία σκοπιμότητας».

Η απόφαση ήταν αυτόματη να κρατηθεί χαμηλά η υπόθεση, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απελευθέρωση των Ελλήνων. Σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τη προσπάθεια των ελληνικών διπλωματικών αρχών. Ένα, από τα βασικά ζητήματα ήταν και η διατήρηση της ψυχραιμίας των οικογενειών των συλληφθέντων που αμέσως μετά την ειδοποίηση τους, από τις τουρκικές αρχές είχαν βρεθεί στα σύνορα ζητώντας εξηγήσεις.

Το θρίλερ

Οι αρχές ενημέρωσαν τηλεφωνικώς την οικογένεια του αστυνομικού και συγκεκριμένα την αδελφή του, που και η ίδια υπηρετεί στο αστυνομικό σώμα. Αμέσως οι γονείς, προσέγγισαν τα σύνορα θέλοντας να έρθουν σε επικοινωνία με τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να μάθουν την αιτία της σύλληψης αλλά και τις λεπτομέρειες της κράτησης τους.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή στον Γενικό Επιθεωρητή της αστυνομίας της Β. Ελλάδος να επικοινωνήσει με τους γονείς ενώ ο ίδιος ο υπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με την αδελφή του συλληφθέντα, για να την καθησυχάσει και να της εξηγήσει πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διπλωματική κινητοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ζευγάρι των Ελλήνων είχε επισκεφθεί την Ανδριανούπολη, για ταξίδι αναψυχής. Και δεν ήταν η πρώτη φορά αφού το ίδιο ταξίδι είχε επαναληφθεί και στο παρελθόν καθώς αποτελεί αγαπημένο ταξιδιωτικό προορισμό τους. Κατά την επιστροφή τους και πενήντα, περίπου, μέτρα, πριν από την διέλευση τους, στο ελληνικό έδαφος, κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων τους, οδηγήθηκαν, αναίτια σε στρατιωτική παρακείμενη βάση και συνελήφθησαν.

Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει ήδη ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται και βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με τη διπλωματική του σύμβουλο αλλά και με τον ίδιον τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Από τη πλευρά της η κ. Ελένη Σουρανή, σε συνεργασία και με τις διπλωματικές υπηρεσίες του ΥΠΕΞ, είναι σε συνεχή διαβούλευση με τις τουρκικές διπλωματικές αρχές, επιδιώκοντας να λυθεί το θέμα, «χωρίς προβλήματα». Ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας βρίσκεται διαρκώς κοντά στην οικογένεια του ζευγαριού που έχει συλληφθεί και σε ανοιχτή γραμμή με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ύστερα από λίγες ώρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επικοινώνησε με την αδελφή αστυνομικό του συλληφθέντα, ανακοινώνοντας της πως σύντομα το ζευγάρι θα επιστρέψει στις οικίες του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments