Οδηγός

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα – Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα – Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι
ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού: Κλείνει σήμερα στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ.

Κλείνει σήμερα στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της έκτης διμηνιαίας δόσης.

Η συγκεκριμένη έκτη και τελευταία δόση του έτους 2021 θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου 2021, ήτοι την 31η Δεκεμβρίου, μαζί με το σύνολο των επιδομάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει παγιωθεί πια, κάθε δόση του επιδόματος παιδιού, καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του όποιου μήνα. Έτσι, για τη συγκεκριμένη έκτη και τελευταία δόση της φετινής χρονιάς, η καταβολή της θα πραγματοποιηθεί την τελευταία  εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου, δηλαδή στις 31 του μηνός, μαζί με το σύνολο των επιδομάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του  2021. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνον όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments