Διεθνή

Κύπρος: Τρεις μαθητές τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Κύπρος: Τρεις μαθητές τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον
Οι τρεις ανήλικοι μαθητές επέστρεψαν στην Κύπρο από εκπαιδευτική εκδρομή και διαγνώστηκαν θετικοί στη μετάλλαξη Όμικρον

Στη Λεμεσό εντοπίστηκαν τα τρία πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Κύπρο. Πρόκειται για τρεις ανήλικους μαθητές επέστρεψαν στην Κύπρο την 1η Δεκεμβρίου ύστερα από εκπαιδευτική εκδρομή.

Κατά την άφιξή τους στην Κύπρο υποβλήθηκαν σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο PCR, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό. Στις 6 Δεκεμβρίου παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου και υποβλήθηκαν εκ νέου σε μοριακό έλεγχο με το αποτέλεσμα να δείχνει θετικό. Ακολούθησε αλληλούχιση των τριών δειγμάτων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και ανιχνεύθηκε η νέα μετάλλαξη, κάτι που σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές.

Ο εμβολιασμός των παιδιών στην Κύπρο

Εν τω μεταξύ στις 13 Δεκεμβρίου το κυπριακό Υπουργείο Υγείας θα παραλάβει τις πρώτες δόσεις παιδικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού, με τους εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών να αρχίζουν την ερχόμενη Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου. Τα εμβόλια έχουν διαφορετική δοσολογία σε σχέση με αυτά που χορηγούνται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω αφού κάθε δόση εμβολίου περιέχει 10μικρογραμμάρια και όχι 30 μικρογραμμάρια. Σε σχετική έρευνα, υπολογίστηκε ότι είναι 90,7% αποτελεσματικό στην πρόληψή της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments