Οδηγός

Έκτακτο επίδομα στους υγειονομικούς: Ποιοι θα το λάβουν και πότε

Έκτακτο επίδομα στους υγειονομικούς: Ποιοι θα το λάβουν και πότε
Έκτακτο επίδομα στους υγειονομικούς: Κατατέθηκε έτσι στη Βουλή η τροπολογία για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους υγειονομικούς.

Νέα μέτρα για την ενίσχυση υγειονομικών, χαμηλοσυνταξιούχων και Ατόμων με Αναπηρία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.  Κατατέθηκε έτσι στη Βουλή η τροπολογία για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους υγειονομικούς.

Ποιους υγειονομικούς αφορά

Αφορά όσους υπηρετούν σε:

  • όλα τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.)
  • τα στρατιωτικά νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένου του ΝΙΜΤΣ)
  • τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία
  • στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)
  • στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ.)
  • στα κέντρα υγείας
  • στα αγροτικά ιατρεία
  • στο Ωνάσειο Καρδιοχεφουργικό Κέντρο
  • στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
  • στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας δια Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ.)
  • στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού και Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού και Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α)

Δεν θα λάβουν οικονομική ενίσχυση όσοι:

  • απουσιάζουν με οποιαδήποτε άδεια καθ’ όλο το χρονικό διάστημα, με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια
  • έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων, δηλαδή, οι ανεμβολίαστοι

Σε περίπτωση άρσης αναστολής ο δικαιούχος λαμβάνει το τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που αναλογεί από το διάστημα της επιστροφής του στην εργασία.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το επίδομα χορηγείται ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από τον Ιανουαρίου του 2021 μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2021.

Ισούται με το μισό του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού των δικαιούχων και καταβάλλεται με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου 2021.

Τι είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός

“Εγώ θα προσθέσω ακόμη 3 πρωτοβουλίες: Πρώτον, όπως συνέβη και το 2020, 100.000 ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού, ένα μέσο ποσό ύψους 900 ευρώ θα τους καταβληθεί άμεσα εντός Δεκεμβρίου. Δεύτερον, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα, ύψους 250 ευρω προσαυξημένο κατά 50 ευρω για κάθε μέλος της οικογένειας τους. Το ίδιο ακριβώς επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία”.

“Δεν βάζουμε σε κίνδυνο την δημοσιονομική μας ισορροπία. Έχουμε σχέδιο, αλλά δεν διεκδικούμε το αλάθητο εξ ου και μένουμε ανοιχτοί σε κάθε ρεαλιστική πρόταση. Θα ζητούσα από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην αρνηθεί και αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως έκανε με πολλές αντίστοιχες στο παρελθόν. Η πατρίδα θέλει συναίνεση, εάν όχι συμπαράταξη. Δεν χρειαζόμαστε μετά τους αρνητές της επιστήμης στην πανδημία και αρνητές της λογικής στην οικονομία”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον ρώτησε:

“Απαντήστε κ. Τσίπρα δέχεστε ή όχι τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία; Απαντήστε κ. Τσίπρα για να σας ακούσει ο ελληνικός λαός”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments