Οικονομία

Λογαριασμοί ρεύματος: Για ποιους «παγώνουν» οι χρεώσεις Κοινής Ωφελείας

Λογαριασμοί ρεύματος: Για ποιους «παγώνουν» οι χρεώσεις Κοινής Ωφελείας
Λογαριασμοί ρεύματος: Κατατέθηκε από το υπουργείο Ενέργειας η τροπολογία που προβλέπει ότι «παγώνουν» οι χρεώσεις Κοινής Ωφελείας.

Κατατέθηκε από το υπουργείο Ενέργειας η τροπολογία που προβλέπει ότι «παγώνουν» οι χρεώσεις Κοινής Ωφελείας. Αφορά στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για διάστημα πέντε μηνών, από την 1η Νοεμβρίου 2021 έως τις 21 Μαρτίου 2022.

Η περίοδος αυτή μπορεί να παραταθεί ή να συντμηθεί, με υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζονται θέματα εφαρμογής της προτεινόμενης ρύθμισης (συνολικό ποσό των οφειλών των χρεώσεων Υ.Κ.Ω προς εξόφληση, χρόνος και τρόπος εξόφλησης μετά τη λήξη της προαναφερόμενης περιόδου, συνυπολογισμός καταβληθέντων χρεώσεων από τους Εκπροσώπους Φορτίου και τους καταναλωτές των μνημονευόμενων κατηγοριών κ.λπ.).

Για ποιες κατηγορίες «παγώνουν» οι χρεώσεις

Ο κατηγορίες για τις οποίες «παγώνει» η χρέωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας είναι οι εξής:

  • Βιομηχανικής χρήσης ΜΤ>13GWh
  • Βιομηχανικής χρήσης ΜΤ
  • Γενικής χρήσης ΜΤ
  • Αγροτικής χρήσης ΜΤ
  • Βιομηχανικής χρήσης ΧΤ για τις τριφασικές παροχές ισχύος μεγαλύτερης ή ίσης των 85kVA
  • Αγροτικής χρήσης ΜΤ για τις τριφασικές παροχές ισχύος μεγαλύτερης ή ίσης των 85kVA

Για το φυσικό αέριο

Με τις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας, παρέχεται επίσης η δυνατότητα στους προμηθευτές φυσικού αερίου για την εξόφληση, με διακανονισμό (αζημίως και ατόκως για αυτούς, σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις) προς τους Διαχειριστές Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου, των χρηματικών ποσών σχετικά με τις χρεώσεις χρήσης -δυναμικότητας και ενέργειας – Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου που αντιστοιχούν στους πελάτες τους, για την περίοδο κατανάλωσης από 1.11.2021 έως και 31.12.2021. Αντίστοιχα, οι προμηθευτές επιμερίζουν προς είσπραξη στους λογαριασμούς κατανάλωσης, τις σχετικές χρεώσεις των οικιακών καταναλωτών, που αφορούν την ίδια περίοδο κατανάλωσης, ανεξάρτητα της σύναψης ή μη του κατά τα ανωτέρω διακανονισμού εξόφλησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments