Πολιτική

Νέα δήλωση Παπανδρέου για τα περί νοθείας στις εσωκομματικές εκλογές

Νέα δήλωση Παπανδρέου για τα περί νοθείας στις εσωκομματικές εκλογές
Σε νέες διευκρινίσεις προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη θύελλα που προκάλεσαν οι δηλώσεις περί εκλογικής νοθείας

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε το Γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά με την επιστολή που έστειλε ο ίδιος στην ΕΔΕΚΑΠ για καταγγελίες περί νοθείας στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Η δήλωση – αναδίπλωση

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου ανέφερε τα εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο.

Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπως όφειλε, έπραξε το αυτονόητο για την Παράταξη και το σεβασμό των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας και με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής».

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε αποστείλει επιστολή στην ΕΔΕΚΑΠ ζητώντας να διερευνηθούν οι καταγγελίες που έχουν φτάσει υπόψη της πως σε ορισμένα εκλογικά τμήματα οι ψήφοι ήταν περισσότεροι από τους ψηφίσαντες.

H ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ

Μετά την καταγγελία και τα όσα ακολούθησαν με την αναδίπλωση Παπανδρέου, η ΕΔΕΚΑΠ προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε διευκρινιστική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:

“Η ΕΔΕΚΑΠ (Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών) εξετάζει ήδη από το βράδυ της Κυριακής της 5ης Δεκεμβρίου όλα τα ζητήματα που τέθηκαν υπ όψιν της και που αφορούν στην εκλογική διαδικασία και ειδικότερα τη μη τήρηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των κατευθυντήριων οδηγιών της, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΕΔΕΚΑΠ, ως αρμόδιο όργανο ενόψει της ψηφοφορίας της 12ης Δεκεμβρίου θα εκδώσει νέα εγκύκλιο για την πιστή τήρηση των κανόνων από όλους.

Ως αρμόδιο όργανο διεξαγωγής των εκλογών χαιρετίζει τη μαζική προσέλευση των 271.000 μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής και τους καλεί να προσέλθουν ξανά στις κάλπες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου”.

Παπανδρέου στον ΑΝΤ1 : Να τηρήσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες

Σημειώνεται εδώ πως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας μετά από την καταγγελία του στον ΑΝΤ1, είπε ότι «το βασικό είναι οι εκλογές στο β΄γύρο να γίνουν με ανοιχτές διαδικασίες, δημοκρατικό και διάφανο τρόπο», δηλώνοντας μάλιστα σίγουρος πως το ίδιο θα ζητήσουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι.

«Είμαστε ένα κόμμα ανοιχτό, που έχει συμμετοχικές διαδικασίες και είναι πολύ βασικό να τηρήσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες» συμπλήρωσε.

Η αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη

Νωρίτερα, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη σχολιάζοντας τις καταγγελίες σημείωναν γίνονται τρεις μέρες μετά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments