Πολιτική

Ανδρουλάκης: Εκλιπαρώ κάθε πολίτη να κάνει το εμβόλιο

Ανδρουλάκης: Εκλιπαρώ κάθε πολίτη να κάνει το εμβόλιο
Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για νέα εκστρατεία ενημέρωσης του ΚΙΝΑΛ υπέρ του εμβολιασμού προκειμένου να διώξει τον φόβο.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «η Σωτηρία» βρέθηκε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και έκανε έκκληση προς όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν επισημαίνοντας ότι από τους 17 διασωληνωμένους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο μόνο ένας είναι εμβολιασμένος. Ανδρουλάκης

Ο κ. Ανδρουλάκης συγχρόνως επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για μη στήριξη του ΕΣΥ τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του πίσω από ακραίες και καταδικαστέες δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης» υπονοώντας το ατυχές σχόλιο του κύριου Κουρουμπλή. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ενημέρωσε ότι θα δημιουργήσει νέα εκστρατεία ενημέρωσης του ΚΙΝΑΛ υπέρ του εμβολιασμού προκειμένου όπως είπε «να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση που αφορά το εμβόλιο».

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

«Από την ενημέρωση που είχαμε εδώ στο νοσοκομείο Σωτηρία, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, όπως είναι άλλωστε και τα στοιχεία του ECDC. Εκλιπαρώ κάθε Έλληνα πολίτη ο οποίος δεν έχει μέχρι τώρα αξιοποιήσει το μόνο όπλο που μας έχει χαρίσει η επιστήμη, να κάνει το εμβόλιο».

«Σήμερα στο νοσοκομείο Σωτηρία που έχουμε 17 διασωληνωμένους, ένας μόνο είναι εμβολιασμένος. Σήμερα στην Πορτογαλία έχουμε 15 νεκρούς κάθε μέρα, ενώ στην Ελλάδα σχεδόν 100, διότι εκεί υπάρχει μια πολύ μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη. Άρα είναι πολύ κρίσιμο να βελτιώσουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Ανδρουλάκης

Δεν μπορεί να κρύβει τις ευθύνες του ο κ. Μητσοτάκης

«Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όσο θα έπρεπε βάσει των σημερινών συνθηκών της πανδημίας και αυτό πρέπει να γίνει. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του πίσω από ακραίες και καταδικαστέες δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης».

«Εμείς, ως κόμμα ευθύνης, ξεκινάμε νέα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση που αφορά το εμβόλιο. Πρέπει περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα μας να πάρουν πρωτοβουλία, να τους στηρίξουμε, να καταλάβουν ότι η αξία του να υπερασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή είναι μια καθημερινή μάχη».

«Θεωρώ αδιανόητο να αποδεχθούμε ότι κάθε μέρα θα είναι κανονικότητα να χάνεται ένα ελληνικό χωριό. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα με συνεννόηση, σύνεση και σχέδιο. Και αυτή είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και ευθύνη όλων εμάς που θέλουμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα και να έχουμε μια καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments