Ελλάδα

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Χιονίζει στην Πάρνηθα – Διεκόπη η κυκλοφορία

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Χιονίζει στην Πάρνηθα – Διεκόπη η κυκλοφορία
Λόγω της χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Κάρμελ», με τον καιρό να παρουσιάζει επιδείνωση το Σαββάτο και την Κυριακή.

Λόγω της χιονόπτωσης στην Πάρνηθα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στο ρεύμα προς το καζίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με το meteo, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Σταμάτα, Δροσιά ο υδράργυρος θα αγγίξει τον 1 βαθμό, ενώ το μεσημέρι φαίνεται να μην ξεπερνάει τους 2 βαθμούς και την Κυριακή ολόκληρη την μέρα η θερμοκρασία φαίνεται να κυμαίνεται από – 1 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Αντίστοιχα σε περιοχές των Βορείων προαστίων, το Σάββατο η θερμοκρασία φαίνεται να κυμαίνεται από 2 έως 3 βαθμούς, το ίδιο και την Κυριακή.

Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, που θα φέρει η εισβολή πολικών αερίων μαζών από τα βόρεια, θα συνοδευτεί από κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρό παγετό.

Οι προγνωστικοί χάρτες βροχής και χιονιού του meteo.gr παρουσιάζουν τις περιοχές όπου προβλέπουμε να επηρεαστούν από φαινόμενα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου. Οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά βάση ασθενείς, αν και θα σημειώνονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές, αλλά στην Στερεά Ελλάδα και τα ορεινά της Πελοποννήσου θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Μεγάλα ύψη υετού (βροχής και χιονιού) αναμένονται στην Εύβοια, στην ανατολική Βοιωτία, τα βόρεια τμήματα της Αττικής και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα σημειωθούν στις παράκτιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου και τοπικά θα παράγουν ψιλό χαλάζι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments