Ελλάδα

Πρεζεράκος: «Ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις ΜΕΘ»

Πρεζεράκος: «Ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις ΜΕΘ»
Πρεζεράκος: «Ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις ΜΕΘ, δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας».

«Με αφορμή “δημοσιογραφικές πληροφορίες” που διακινούνται σε Μ.Μ.Ε και αναφέρονται στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η λειτουργία των οποίων, ούτως η άλλως, δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας» επισημαίνει ο κύριος Πρεζεράκος. Πρεζεράκος

Δεν ήταν ποτέ ο  παραλήπτης της μελέτης

Με την συγκεκριμένη επίσημη δήλωση, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, δίνει την δική του απάντηση στις φήμες πως ήταν ο παραλήπτης της μελέτης που έκαναν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο αναπληρωτής καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ της χώρας.

Είχαν προηγηθεί τηλεοπτικά ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Πρεζεράκος ήταν ο άνθρωπος που παρέλαβε τη «μελέτη Τσιόδρα» και δεν είχε ενημερώσει σχετικά ούτε την προηγούμενη, αλλά ούτε και την τωρινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Πρεζεράκος

Η μελέτη των Τσιόδρα και Λύτρα θα συμπεριληφθεί στην εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε με τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Σφοδρή σύγκρουση έχει ξεσπάσει αναφορικά με την έρευνα που έκανε ο κ. Λύτρας με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Βλέποντας την κόντρα να συνεχίζεται, ο κ. Τσιόδρας είχε αναφέρει πως μία μελέτη δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων.

Κατόπιν τούτων, η μελέτη των καθηγητών κ. κ. Τσιόδρα και Λύτρα θα ενταχθεί στην ευρύτερη έρευνα που διενεργεί εδώ και καιρό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την κατάσταση στις ΜΕΘ την περίοδο της κρίσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Όπως είναι γνωστό η Εισαγγελία έχοντας επιδείξει από την αρχή άμεσα αντανακλαστικά σε κάθε καταγγελία που έχει δει το φως της δημοσιότητας και συνδέεται με την προστασία των πολιτών έχει άμεσα παρέμβει για την πλήρη διερεύνησή τους .

Υπό αυτό το πρίσμα και η πρόσφατη μελέτη των δύο καθηγητών εντάσσεται στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό με στόχο τη διερεύνηση του συνόλου των καταγγελιών για τις συνθήκες στις ΜΕΘ που έχουν δει κατά καιρούς το της δημοσιότητας είτε μέσω του Τύπου , είτε μέσω συγκεκριμένης αναφοράς, όπως συνέβη πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments