Ελλάδα

Πρωτοχρονιά με αυξήσεις στα διόδια Λαμίας – Κατερίνης

Πρωτοχρονιά με αυξήσεις στα διόδια Λαμίας – Κατερίνης
Πρωτοχρονιά με αυξήσεις στα διόδια Λαμίας - Κατερίνης

Αυξήσεις στα διόδια , στο τμήμα της επικράτειάς της, από το Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022 ανακοίνωσε  η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Η εταιρία είναι υπεύθυνη για το τμήμα της Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης μετά τη Λαμία και μέχρι και το Κλειδί Ημαθίας. Στην επικράτειά της περιλαμβάνονται 5 μετωπικοί σταθμοί διοδίων και 10 πλευρικοί.

Με βάση την ανακοίνωση της εταιρείας, από την 01/01/2022 αυξάνονται οι τιμές των διοδίων από 0,10 ευρώ μέχρι και 0,30 ευρώ στα περισσότερα από τα παραπάνω διόδια, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.

Δείτε πώς διαμορφώνονται οι νέες τιμές διοδίων του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου.

Πώς κάνεις αναστροφή στην Αττική Οδό χωρίς να ξαναπληρώσεις διόδια

Από Μαρκόπουλο (αεροδρόμιο) προς Ελευσίνα

Αν ο δρόμος σου είναι προς Μαρκόπουλο (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος) και θες να γυρίσεις προς Ελευσίνα, θα φτάσεις μέχρι το ΣΕΑ Μεσογείων. Βγαίνεις στο 40o χιλιόμετρο και κάνεις αριστερά στη γέφυρα. Αφού περάσεις πάνω από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κάνεις ξανά αριστερά (κατευθύνεσαι προς το βενζινάδικο) και έχεις βγει ξανά στην Αττική Οδό, με κατεύθυνση προς την Ελευσίνα, χωρίς να ξαναπληρώσεις.

Από Ελευσίνα προς Μαρκόπουλο (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος)

Αν ο δρόμος σου είναι προς Ελευσίνα και θέλεις να κάνεις αναστροφή προς Μαρκόπουλο (αεροδρόμιο), τότε θα φτάσεις μέχρι το ΣΕΑ Ασπροπύργου. Προσπερνάς το βενζινάδικο, ακολουθείς όλο ευθεία την ταμπέλα για αεροδρόμιο και μπαίνεις στο τούνελ. Δεν σταματάς και συνεχίσεις κάνοντας δεξιά, μετά στρίβεις ξανά δεξιά και βγαίνεις στην Αττική Οδό χωρίς διόδια και χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις, με κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο (αεροδρόμιο).

Είναι αυτονόητο ότι δεν είναι ανάγκη  πάντα να ταξιδέψεις μέχρι αυτά τα δύο σημεία για να κάνεις αναστροφή. Τα βάζεις κάτω και επιλέγεις με βάση το πόσο απέχεις από αυτά τα σημεία. Αν γλιτώσεις τα χρήματα από τα διόδια αλλά τα ξοδέψεις σε βενζίνη, μαζί με τζάμπα χρόνο, δεν αξίζει. Τα δύο «παραθυράκια» για… δωρεάν αναστροφή συμφέρουν μόνο αν βρίσκεσαι εκεί κοντά και θέλεις να γυρίσεις προς την άλλη πλευρά. Αλλιώς, βγαίνεις στην πρώτη έξοδο και μπαίνεις πάλι στην είσοδο του αυτοκινητοδρόμου, πληρώνοντας ξανά το αντίτιμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments