Διεθνή

Αυστραλία: Τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού αποτρέπουν τα περιοριστικά μέτρα ενόψει Χριστουγέννων

Αυστραλία: Τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού αποτρέπουν τα περιοριστικά μέτρα ενόψει Χριστουγέννων
Αυστραλία: Δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει στην επιβολή νέου καθολικού λοκντάουν για την περίοδο των Χριστουγέννων όπως στην Ολλανδία.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ ανακοίνωσε πολύ ευδιάθετα ότι η  Αυστραλία δεν θα χρειαστεί να ακολουθήσει την Ολλανδία, η οποία προχώρησε στην επιβολή νέου καθολικού λοκντάουν για την περίοδο των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της  μετάλλαξης Όμικρον που όπως φαίνεται μεταδίδεται με ραγδαία ταχύτητα. Αυστραλία

Δεν υπάρχει λόγος για λοκντάουν

«Εισερχόμαστε στο καλοκαίρι, έχουμε ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο και μία πολύ διαφορετική κατάσταση συνθηκών. Έτσι, δεν βλέπουμε ότι αυτό (η επιβολή λοκντάουν) είναι πιθανό για την Αυστραλία» υπογράμμισε ο Χαντ στους δημοσιογράφους, στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης.

Η Ολλανδία όπως τόνισε ο ίδιος, κατέγραψε υψηλότερο αριθμό μολύνσεων και θανάτων σε σύγκριση με την Αυστραλία στη διάρκεια της πανδημίας και βρίσκεται τώρα στη μέση του χειμώνα, να μετράει περισσότερα θύματα από τον δολοφονικό ιό όσο ποτέ.

Αυστραλία

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Αυστραλίας είναι εμβολιασμένο

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και οι άνθρωποι συνεχίζουν αποφασιστικά…, να κάνουν μία εκπληκτική δουλειά» δήλωσε ο Χαντ αναφερόμενος στο ποσοστό άνω του 90% των Αυστραλών με ηλικία μεγαλύτερη των 16 ετών, που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μεγαλύτερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε σήμερα, αριθμό ρεκόρ 2.566 νέων κρουσμάτων κορωνοϊόυ, με τον αριθμό αυτό των κρουσμάτων να είναι περισσότερα από τα 2.482 κρούσματα που αναφέρθηκαν χθες. Τα περιστατικά που έχουν εισαχθεί στην εντατική παραμένουν στα 28, ενώ η διατήρησή τους σε αυτό τον μικρό αριθμό είναι μια θετική εξέλιξη σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με τον πολιτειακό πρωθυπουργό Ντόμινικ Περοτέ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments