Ελλάδα

Γιατί φάνηκε ενοχλημένος ο Σωτήρης Τσιόδρας

Γιατί φάνηκε ενοχλημένος ο Σωτήρης Τσιόδρας
Σε σημερινή εκδήλωση του ΕΚΠΑ

Στο θέμα της μελέτης για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, κλήθηκε να τοποθετηθεί ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια ερωτήσεων στο πλαίσιο του 2oυ Webinar που διοργάνωσε σήμερα το ΕΚΠΑ, για τα νεότερα δεδομένα στη θεραπευτική της COVID-19.

Ο καθηγητής, που υπογράφει τη μελέτη μαζί με τον Θεόδωρο Λύτρα, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σε ποιον είχε παραδοθεί η μελέτη. “Σας παρακαλώ πολύ, εδώ είναι επιστημονικό φόρουμ”, απάντησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εμφανώς ενοχλημένος.

Όταν η δημοσιογράφος επέμεινε, ρωτώντας τον πώς αισθάνεται με όσα λέγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό, ο καθηγητής σχολίασε: “Η ερώτηση αυτή δεν είναι επιστημονική. Η απάντησή μου δόθηκε την προηγούμενη Πέμπτη με δήλωση. Επόμενη ερώτηση”.

Δείτε το στιγμιότυπο από το 1:49:00

Δήλωση Τσιόδρα για τη μελέτη

Όπως είναι γνωστό, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, εξέδωσε την Πέμπτη γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε:

“Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας καθώς και συνεχή εγρήγορση. Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης. Η συγκεκριμένη δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Εστιάζει στην πίεση στις κλίνες ΜΕΘ, και την εξ αυτής προκαλούμενη αυξημένη θνητότητα, η οποία επηρεάζεται από πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου (π.χ. αυξημένη ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, βαρύτητα νόσου), συνεχίζεται και σήμερα, και αφορά στην πλειονότητά της ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Πρόσφατες αναλύσεις της επιστημονικής ομάδας του ΕΟΔΥ έχουν αναδείξει περαιτέρω όφελος του εμβολιασμού έναντι του νέου κορωνοϊού. Έως τις αρχές Δεκεμβρίου, οι ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν χάρη στον εμβολιασμό, είναι περισσότερες από 15 000. Για αυτόν το λόγο, επιθυμώ για μια ακόμη φορά, να τονίσω την σημασία του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επακόλουθη μείωση στην πίεση στο σύστημα υγείας.

Ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα φάση έχει η τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς και ή τήρηση των υπόλοιπων μέτρων ατομικής προστασίας εν όψει και της ανάδυσης της όμικρον παραλλαγής του ιού”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments