Διεθνή

Ακυρώνεται το forum του Νταβός

Ακυρώνεται το forum του Νταβός
Λόγω της αβεβαιότητας που φέρνει η Όμικρον

To ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός που πραγματοποιείται παραδοσιακά στις αρχές του νέου έτους, παρουσία παγκόσμιων ηγετών, δισεκατομμυριούχων και στελεχών πολυεθνικών στο Νταβός της Ελβετίας αναβάλεται λόγω ανησυχιών για την υγεία και την ασφάλεια σχετικά με τον Covid-19.

«Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα αναβάλει την Ετήσια Συνάντησή του στο Νταβός της Ελβετίας, υπό το φως της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας σχετικά με το ξέσπασμα της Όμικρον», ανέφερε η διοργανώτρια αρχή σε ανακοίνωση τη Δευτέρα. «Τώρα έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του καλοκαιριού».

Το forum είχε προγραμματιστεί από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 21 Ιανουαρίου με στόχο την αντιμετώπιση «οικονομικών, περιβαλλοντικών, πολιτικών και κοινωνικών σφαλμάτων που επιδεινώθηκαν από την πανδημία».

Οι διοργανωτές λένε ότι θα πραγματοποιηθεί μια διαδικτυακή σειρά συνεδριών “State of the World”, που θα επικεντρωθεί στη διαμόρφωση λύσεων στις πιο πιεστικές προκλήσεις του κόσμου.

Το WEF αναφέρει ότι οι συνθήκες πανδημίας του κορωνοϊού κατέστησαν «εξαιρετικά δύσκολη» τη διοργάνωση μιας παγκόσμιας συνάντησης δια ζώσης τον επόμενο μήνα, προσθέτοντας ότι η μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον και ο αντίκτυπός της στα ταξίδια και την κινητικότητα κατέστησαν αναγκαία την αναβολή.

Το ετήσιο forum του Νταβός, που θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος των διεθνών σχέσεων, συνήθως προσελκύει αρχηγούς κυβερνήσεων, στελέχη επιχειρήσεων και ακτιβιστές από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τις πιο πιεστικές προκλήσεις του κόσμου σε ένα γραφικό θέρετρο σκι των Άλπεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments