Πολιτική

Οικονόμου: Εξετάζουμε ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με rapid test και για τους εμβολιασμένους

Οικονόμου: Εξετάζουμε ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με rapid test και για τους εμβολιασμένους
Ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει δεκτή η εισήγηση των επιστημόνων για την υποχρεωτικότητα του rapid test στην εστίαση και για τους εμβολιασμένους

Εντός 48 ωρών αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τι μέλλει γενέσθαι με τα έκτακτα μέτρα για το κορωνοϊό ενόψει εορτών και της αυξημένης μεταδοτικότητας της παραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Παπαδημητρίου στο pagenews.gr,  στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τη προεδρία του Κυριάκου  Μητσοτάκη, αναλύθηκαν όλα τα τελευταία δεδομένα, όπως αυτά έχουν προκύψει από τη πορεία της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Σωτήρη Τσιόδρα τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας επί του παρόντος χρόνου όσο, όμως και για την εξέλιξη της. Όλοι, πλέον κάνουν λόγο για την ανάγκη νέων μέτρων. Είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν. Πολλοί, διαβλέπουν ακόμη και μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των σχολείων, μετά τις γιορτές ή και την επαναφορά της τηλεργασίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν αποκλείεται τα νέα μέτρα που είχαν προβλεφθεί να εφαρμοστούν μετά τις γιορτές να ανακοινωθούν το επόμενο 48ωρο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επιστήμονες που κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερο κύμα πανδημίας μετά την εορταστική περίοδο. Το επόμενο δεκαήμερο, χαρακτηρίζεται ως «άκρως κρίσιμο», για την υπερμετάδοση και τις επιπτώσεις στη μετά-εορταστική περίοδο.

Το ρεπορτάζ του pagenews.gr επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο MEGA. Ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει δεκτή η εισήγηση των επιστημόνων για την υποχρεωτικότητα του rapid test στην εστίαση και για τους εμβολιασμένους, αλλά μόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον. Λένε ότι πρόκειται για μία μετάλλαξη που θα έρθει στη χώρα μας. Όσο περισσότερο καθυστερήσουμε τη διασπορά της τόσο καλύτερα θα είναι», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Εξετάζουμε αυτό το έκτακτο και προσωρινό μέτρο, γιατί χρειαζόμαστε την εξασφάλιση ότι δεν θα νοσεί ο διπλανός μας, μέσα στον κλειστό χώρο που θα βρεθούμε. Θα γίνει για τη μέγιστη προστασία του ίδιου και των γύρω του».

Τεστ ακόμη και για εμβολιασμένους

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η διασκέδαση για τη Πρωτοχρονιά μπαίνει στο στόχαστρο των αρχών. Η απόφαση είναι ειλημμένη για αυστηρά τεστς και για τους εμβολισμένους. Η εντολή που έχει δοθεί είναι ξεκάθαρη: κανένας δεν θα εισέρχεται σε κλειστούς χώρους διασκέδασης και εστίασης αν δεν παρουσιάσει ημερήσιο υγειονομικό έλεγχο τύπου rapid test. Ουσιαστικά επιδιώκεται να δημιουργηθεί ένα τείχος προστασίας για το κρίσιμο διήμερο της πρωτοχρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως από σήμερα θα βρίσκονται επί ποδός περισσότεροι από 8 χιλιάδες αστυνομικοί ασκώντας αυστηρούς ελέγχους σε χώρους διασκέδασης και κατά τις πρωινές ώρες.

Η προσπάθεια έχει στόχο τη καθυστέρηση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον. «Κάθε ημέρα που κερδίζουμε πριν το πανδημικό κύμα της Όμικρον, είναι κέρδος ζωης», σημείωνε με δραματικό τρόπο, διεθνούς φήμης Έλληνας επιστήμονας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments