Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Ενστάσεις για τα rapid σε εμβολιασμένους

Εξαδάκτυλος: Ενστάσεις για τα rapid σε εμβολιασμένους
Εξαδάκτυλος: Η Επιτροπή θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τρίτης

Ενστάσεις εξέφρασε ο κ. Εξαδάκτυλος σχετικά με την πρόταση για διενέργεια rapid test ακόμη και στους εμβολιασμένους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, «είναι μεγάλη ταλαιπωρία».

Στο ερώτημα εάν η Επιτροπή έχει κάνει σχετική εισήγηση στην Κυβέρνηση, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τρίτης και ως εκ τούτου δεν έχει προηγηθεί κάποια εισήγηση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως, έχει συζητηθεί το μέτρο για δωρεάν self test, καταχωρημένο, που θα κάνουν και οι εμβολιασμένοι για την είσοδο σε χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης. Ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Ενστάσεις  όμως για το υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους, εξέφρασε και ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι αρκετή εν όψει ρεβεγιόν μία ισχυρή σύσταση για self test. Δεν χρειάζεται, είπε, να βάλουμε τους εμβολιασμένους σε μία διαδικασία rapid testing.

Ανακοινώσεις στο υπουργικό συμβούλιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Παπαδημητρίου στο pagenews.gr, η κυβέρνηση προσπαθεί να «κρατήσει καθυστέρηση», λαμβάνοντας τα αναγκαία προσώρας μέτρα. Τα οποία εν πολλοίς αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου για το τρέχον έτος.

Οι εισηγήσεις των επιστημόνων συγκλίνουν στο σύνολο τους, στο κρίσιμο επόμενο δεκαήμερο. Η κινητικότητα των εορτών ενδέχεται να  προκαλέσει υγειονομικό τσουνάμι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο γραφείο του, πλειάδα επιστημονικών προτάσεων αλλά και εισηγήσεων για αυστηρά μέτρα.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει λάβει τις αποφάσεις του. Κινείται με βάση τις επιστημονικές εισηγήσεις αλλά και το κλίμα που επικρατεί στην οικονομία. Γίνεται από όλους αντιληπτό πως ένα νέο διαρκές και καθολικό lockdown, θα ήταν ισχυρό πλήγμα για την εθνική οικονομία. Όλες οι προσπάθειες συντείνουν στην αποφυγή του. Κρίσιμο στη παρούσα φάση είναι και η προσωπική  ευθύνη κατά τη περίοδο των εορτών, κάτι για το οποίο θα αναφερθεί και ο πρωθυπουργός στη σημερινή του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments