Διεθνή

Ιρίνα Καραμάνος: Η Ελληνίδα σύντροφος του αριστερού προέδρου της Χιλής

Ιρίνα Καραμάνος: Η Ελληνίδα σύντροφος του αριστερού προέδρου της Χιλής
Ιρίνα Καραμάνος: Ο Μπόριτς σε εκπομπή εξομολογήθηκε ότι είναι ελεύθερος και έχει δίπλα του μια σύντροφο που λατρεύει εδώ και δυόμιση χρόνια.

Ο αριστερός Μπόριτς κέρδισε με σαρωτική νίκη στον β’ γύρο των εκλογών έναντι του ακροδεξιού Χοσέ Αντόνιο Καστ. Λίγα λεπτά αργότερα μετά την εκλογή του, τα διεθνή Μέσα ασχολήθηκαν με τον νέο πρόεδρο της Χιλής, δίνοντας στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για εκείνον και την προσωπική του ζωή. Το ενδιαφέρον αναπόφευκτα στράφηκε πάνω στη σύντροφό του την Ιρίνα Καραμάνος. Ιρίνα Καραμάνος

«Είμαι ελεύθερος και με μία σύντροφο που λατρεύω εδώ και δυόμιση χρόνια»

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Μπόριτς φιλοξένησε στο σπίτι του την εκπομπή «Si yo fuera Presidente» και ανάμεσα σε πολλά ρωτήθηκε για την προσωπική του ζωή. «Είμαι ελεύθερος και με μία σύντροφο που λατρεύω εδώ και δυόμιση χρόνια».

Μπορεί να είναι μαζί τουλάχιστον δύο χρόνια μαζί, ωστόσο, η Ιρίνα Καραμάνος μπήκε στο προσκήνιο μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ανέβηκε στη σκηνή για να τον συνοδεύσει στην πολιτική του ομιλία, αφού κατάφερε να περάσει στον β΄γύρο των εκλογών. Κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι ξαφνικά άρχισε να κυκλοφορεί μαζί της λίγο πριν τις κάλπες θέλοντας να κερδίσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους που θέλουν τον υποψήφιο πρόεδρο να έχει μια γυναίκα δίπλα του.

Ιρίνα Καραμάνος

Ο πατέρας της Ιρίνας, Χόρχε Καραμάνος είναι Έλληνας

Πάντως, η 32χρονη Ιρίνα Καραμάνος, που έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία, θέλει να αλλάξει τα δεδομένα της «πρώτης κυρίας» στη Χιλή. «Η θέση της πρώτης κυρίας αξίζει να επανεξεταστεί γιατί βρισκόμαστε σε διαφορετικούς καιρούς, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να ξανασκεφτούμε τη δύναμη και τις σχέσεις που προκύπτουν από αυτήν» είχε πει χαρακτηριστικά μετά την εκλογή του συντρόφου της η Ιρίνα Καραμάνος.

Και σε αυτό έχει την υποστήριξη του Μπόριτς, ο οποίος υπογράμμισε ότι η φιγούρα της πρώτης κυρίας «δεν έχει νόημα». «Δεν μπορεί να υπάρχουν θέσεις στην Πολιτεία που να σχετίζονται με τη σχέση του Προέδρου ή με οποιονδήποτε. Πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα διαφάνειας, ανάλογα με το προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων, και όχι δεσμών αίματος ή συγγένειας με τον Πρόεδρο», είχε πει ο νέος πρόεδρος της Χιλής.

Όπως ισχυρίζονται  τα μέσα της Χιλής, ο πατέρας της Ιρίνας, Χόρχε Καραμάνος είναι Έλληνας και για χρόνια ήταν επικεφαλής της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγο και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν με τον τρόπο τους στη νίκη του Γκάμπριελ Μπόριτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments