Ελλάδα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Έρευνα στα σπίτια του, υπολογιστές και κινητά – Παραμένει κρατούμενος

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Έρευνα στα σπίτια του, υπολογιστές και κινητά – Παραμένει κρατούμενος
Στάθης Παναγιωτόπουλος: Έρευνα στα σπίτια του, υπολογιστές και κινητά - Παραμένει κρατούμενος

Έρευνα στα σπίτια, ιδιοκτησίας του Στάθη Παναγιωτόπουλου, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αλόννησο, αναμένεται να κάνει η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, οι Αρχές θα ανοίξουν τους υπολογιστές και τα κινητά του πρώην παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα», προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος των αναρτήσεων του στο διαδίκτυο. Όπως έχει προκύψει μέχρι στιγμής, σχεδόν για το σύνολο των σχέσεών του, το τελευταίο διάστημα,υπάρχει και βίντεο. Ήδη εντοπίστηκα σε 4 ξένα ιστολόγια, ενώ δεν αποκλείεται να είναι δεκάδες.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος νωρίτερα παραδόθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικούς Εγκλήματος, θα παραμείνει κρατούμενος απόψε και το πρωί της Πέμπτης θα εμφανιστεί ενώπιον του Εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να του ασκήσει δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αδίκημα που ωστόσο χαρακτηρίζεται ως πλημμέλημα.

Ωστόσο, υπό το βάρος των πρόσφατων αποκαλύψεων ενδέχεται να επικρατήσει πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου ότι αν η ηθική βλάβη είναι μεγάλη μπορεί να κατηγορηθεί για κακούργημα, κάτι που ωστόσο θα το κρίνει ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Προηγήθηκε μήνυση πρώην ερωτικής του συντρόφου για βίντεο ερωτικού περιεχομένου, το οποίο, όπως καταγγέλλεται, είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. Ο παρουσιαστής έφθασε κατά πληροφορίες συνοδεία δικηγόρου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στη νέα αυτή καταγγελία.

Υπενθυμίζεται, ότι το αδίκημα της παραβίασης  προσωπικών δεδομένων είναι διαρκές και δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Εννέα βίντεο στο διαδίκτυο

Νωρίτερα, o κ. Λύτρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Μιλάμε για συνολικά 9 βίντεο που ξέρουμε ότι είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο», είπε μετά την αποκάλυψη ότι υπάρχει μια παράνομη πλατφόρμα που υποκλέπτει και διαρρέει προς κάθε «ενδιαφερόμενο» ευαίσθητες πληροφορίες γυναικών.

«Εγώ εκπροσωπώ την κόρη φιλικού του ζευγαριού, που όταν είχαν επαφές και έγινε η καταγραφή των προσωπικών στιγμών τους, ήταν σε πολύ νεαρή ηλικία», είπε ο κ. Λύτρας. Όπως τόνισε, «αυτός ο τύπος έχει θέματα ψυχολογικής και ψυχιατρικής φύσεως και προβλήματα ανασφάλειας, διότι δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο για να κάνει τέτοιες ενέργειες»

«Σε ό,τι αφορά τα θύματα και την «έλξη» για εκείνον, προφανώς έχει παίξει ρόλο η τηλεόραση και η δημοσιότητα του. Έχει εκμεταλλευθεί αυτό που του προσφέρει η αναγνωρισιμότητα του, για να συνάψει τις επαφές» προσέθεσε ο δικηγόρος. Όπως διευκρίνισε, μένει να φανεί από την έρευνα εάν η ανάρτηση των ερωτικών βίντεο στο διαδίκτυο είχε και οικονομικό όφελος για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, λέγοντας πως «αν υπήρξε όφελος και το ποσό είναι άνω των 120.00 ευρώ μιλάμε για κακούργημα».

Σημείωσε μάλιστα πως «το αδίκημα είναι Αυτόφωρο, δεν έχει σταματήσει το αδίκημα, διαπράττεται κάθε ημέρα. Πρέπει και η Εισαγγελία να λάβει τα μέτρα της», συμπληρώνοντας πως «•κάναμε χθες επισήμως την καταγγελία και περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει η Δικαιοσύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments