Οικονομία

ESM: «Πράσινο φως» για επιστροφή κεφαλαίων 644 εκατομμυρίων στην Ελλάδα

ESM: «Πράσινο φως» για επιστροφή κεφαλαίων 644 εκατομμυρίων στην Ελλάδα
ESM: Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) επέστρεψε στην Ελλάδα 644 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) επέστρεψε στην Ελλάδα 644,42 εκατομμύρια ευρώ. Είναι μάλιστα η έκτη επιστροφή κεφαλαίων στην Ελλάδα που αποκτήθηκαν από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (SMP / ANFA). Η απόφαση είχε ληφθεί μετά το θετικό πρόσημο για την Ελλάδα για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων που συνδέονται με την 12η έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είχαν εισηγηθεί θετικά στο Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 644 εκατ. ευρώ προς τη χώρα μας από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

ESM: Είχε δοθεί «πράσινο φως» για εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και τον Ιούνιο

Το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), που ήταν ο πρόδρομος του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΣΜ) αποφάσισε να εξαλείψει την προσαύξηση επιτοκίου σε δάνεια του ελληνικού δημοσίου.

Τι είχε δηλώσει ο κ. Κλάους Ρέγκλινγκ

Ο επικεφαλής του ESM και του EFSF, ο κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, είχε δηλώσει: «Η Ελλάδα έκανε πρόοδο όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας COVID-19. H κυβέρνηση υλοποίησε μία μεγάλη μεταρρύθμιση του πτωχευτικού πλαισίου για να δώσει στις τράπεζες τα σωστά εργαλεία για τη σημαντική μείωση το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έκαναν θετική αξιολόγηση αναφορικά με την ολοκλήρωση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων της Ελλάδας στο δεύτερο εξάμηνο του 2020. Αυτό άνοιξε τον δρόμο για την επόμενη δόση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συνδέονται με τις δεσμεύσεις αυτές».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments