Πολιτική

Μιχαηλίδου: Η κοινωνική πολιτική οφείλει να καθοδηγείται από την αρχή των ίσων ευκαιριών

Μιχαηλίδου: Η κοινωνική πολιτική οφείλει να καθοδηγείται από την αρχή των ίσων ευκαιριών
Μιχαηλίδου: Στα εγκαίνια νέου χώρου των Δομών Κοινωνικής Ένταξης και του νέου πολυχώρου πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» βρέθηκε η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου. Η κ. Μιχαηλίδου μεταξύ άλλων τόνισε πως  «Αντιμετωπίζουμε την κοινωνική ένταξη ως κοινωνική αναγκαιότητα».

Στα εγκαίνια νέου χώρου των Δομών Κοινωνικής Ένταξης και του νέου πολυχώρου πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» βρέθηκε η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου. Η κ. Μιχαηλίδου μεταξύ άλλων τόνισε πως  «Αντιμετωπίζουμε την κοινωνική ένταξη ως κοινωνική αναγκαιότητα».

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, του Περιφερειάρχη Αττικής, Γεώργιου Πατούλη και του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Ο χώρος, ο οποίος έχει δημιουργηθεί από τον Ομιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, περιλαμβάνει υπνωτήριο, ανοιχτό κέντρο ημέρας, κοινωνικό φαρμακείο, συσσίτιο και κοινωνικό παντοπωλείο.

Έμπρακτη στήριξη του υπουργείου Εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξασφαλίζει χρηματοδότηση για δομές αστέγων, μέσω των πόρων του ΕΚΤ+ του ΕΣΠΑ 2021-2021. Σύμφωνα με την Υφυπουργό, οι δομές αυτές δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό, αλλά και στην αγορά εργασίας, καθώς καλύπτουν βασικές τους ανάγκες και ενισχύουν τις δεξιότητες τους.

Τι δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου

Οπως ανέφερε, η Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την διάρκεια της ομιλία της, η κοινωνική πολιτική δεν είναι η αφ’ υψηλού προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και η Πολιτεία δεν μπορεί να αδιαφορεί για τους λόγους που ανάγκασαν τους συμπολίτες μας να ζουν στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής: «Η κοινωνική πολιτική οφείλει να καθοδηγείται από την αρχή των ίσων ευκαιριών για όλους. Οφείλουμε να είμαστε παρεμβατικοί με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο. Γι’ αυτό και εφαρμόζουμε πολιτικές οι οποίες στρέφονται ενάντια στην φτώχεια, τις ανισότητες και τις διακρίσεις. Φυσικά, η επιτυχία του ενός πολυεπίπεδου εγχειρήματος όπως αυτό, προϋποθέτει την σύμπραξη πολλών παραγόντων και κυρίως την ενεργοποίηση και συνέργεια της ίδιας της κοινωνίας των πολιτών», συμπλήρωσε η Υφυπουργός .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments