Τεχνολογία

Snapchat: Κυκλοφόρησε μία εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο

Snapchat: Κυκλοφόρησε μία εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο
Snapchat: Η γνωστή εφαρμογή κυκλοφόρησε μία αυτόνομη λειτουργία επεξεργασίας βίντεο που ονομάζεται Story Studio.

Το Snapchat κυκλοφόρησε μία αυτόνομη εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο που ονομάζεται Story Studio. Η νέα εφαμογή έχει ως σκοπό να παρέχει στους δημιουργούς πιο ακριβή έλεγχο επεξεργασίας σε κάθετα βίντεο και να τους επιτρέπει να προσθέτουν στοιχεία όπως κείμενο, μοντέρνους ήχους και φακούς AR. Η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη σε χρήστες iOS στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά.

Το Story Studio, για το οποίο το Snap λέει ότι «χτίζεται δίπλα στους δημιουργούς», προορίζεται να είναι ένα πιο προηγμένο εργαλείο επεξεργασίας βίντεο, για δημιουργούς που χρησιμοποιούν το Spotlight. Το Spotlight, που κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο, είναι η απάντηση του Snap στο TikTok — τα βίντεο που επεξεργάζονται στο Story Studio μπορούν να εξαχθούν απευθείας στο Spotlight ή στην ιστορία Snapchat ενός χρήστη. Τα βίντεο μπορούν να ληφθούν και να κοινοποιηθούν σε άλλες πλατφόρμες και δεν έχουν υδατογραφηθεί, σε αντίθεση με το TikToks.

Κυκλοφορεί και το Spotlight

Ανακοίνωσε επίσης ότι από την κυκλοφορία του Spotlight τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία έχει πληρώσει περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια σε 12.000 δημιουργούς. Η εταιρεία λέει ότι πληρώνει εκατομμύρια το μήνα σε χρήστες με υποβολές Spotlight με κορυφαία απόδοση, αλλά δεν προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό. Το Snap λέει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει μια «γκάμα ευκαιριών» για την επιβράβευση δημοφιλών δημιουργών, αλλά δεν είπε αν θα συνεχιστούν οι πληρωμές εκατομμυρίων ανά μήνα.

Το Snap εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό στον χώρο των βίντεο για κινητά από το TikTok και το Instagram Reels. Επίσης, το Facebook είπε τον Ιούλιο ότι θα πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στους δημιουργούς έως το 2022. Αν και το Snapchat λέει ότι οι δημιουργοί του Spotlight δημοσιεύουν τρεις φορές πιο συχνά από ό,τι όταν ήταν η λειτουργία ανακοινώθηκε, είναι ακόμα ένα σχετικά νέο προϊόν και αντιμετωπίζει μεγαθήρια όπως το TikTok με 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments