Διεθνή

Χριστούγεννα: Η ιστορία των ξωτικών

Χριστούγεννα: Η ιστορία των ξωτικών
Χριστούγεννα: Σκοπός των ξωτικών είναι να βοηθούν τον Άγιο Βασίλη να δημιουργήσει όλα τα παιχνίδια, και να προετοιμάσει τους ταράνδους,

Από τα μέσα του 1800 ο λόγος που υπάρχουν τα ξωτικά στα 25/12 Χριστούγεννα μας σύμφωνα με τους Σκανδιναβούς συγγραφείς είναι γιατί παρομοιάζονται με τους βοηθούς του Father Christmas (Santa Claus), του γνωστού σε όλους μας Άγιου Βασίλη. Επίσης, ενώ η εξωτερική τους εμφάνιση έμεινε ίδια, μετονομάστηκαν σε ξωτικά των Χριστουγέννων ή σκέτο ξωτικά. 25/12 Χριστούγεννα

Λειτουργούν και ως μυστικοί πράκτορες του Άι Βασίλη

Σκοπός τους ήταν να βοηθούν τον Άγιο Βασίλη να δημιουργήσει όλα τα παιχνίδια, να προετοιμάζουν τους ταράνδους, να κρατάνε μυστική την τοποθεσία του χωριού του Άι Βασίλη και τέλος, να διατηρούν σε τάξη την λίστα με τα καλά και τα κακά παιδιά. Πέρα από αυτά τα καθήκοντα, θεωρείται ότι λειτουργούν και ως μυστικοί πράκτορες του Άι Βασίλη, καθώς λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα παρακολουθούν την συμπεριφορά των παιδιών και σημειώνουν ποιοι θα μπουν στη λίστα των κακών παιδιών και θα πάρουν αντί για δώρο κάρβουνο ή κλαδιά!

Επίσης στην Σκανδιναβία πιστεύουν ότι υπάρχουν οικόσιτα νάνοι-ξωτικά τα οποία προστατεύουν τα σπίτια των ανθρώπων από κάθε τι σατανικό. Αν τους φερθείς καλά, θα κάνουν και αυτά το ίδιο, αν όμως τους φερθείς  άσχημα, θα σε εξαπατήσουν κάνοντάς σου φάρσες. Παρόλο που τα συγκεκριμένα ξωτικά είναι αγαθά, πολύ εύκολα μπορούν να γίνουν μοχθηρά. Μερικές φορές διασκεδάζουν με το να κάθονται στο κεφάλι των ανθρώπων όταν κοιμούνται και να τους γεμίζουν τα όνειρα με εφιάλτες, καθώς και να τους μπλέκουν τα μαλλιά, να τους ξινίζουν το γάλα και να τους κλέβουν τα λουκάνικα ως τιμωρία. Επίσης, πολλοί πιστεύουν ότι αν αφήσεις το βράδυ στο κατώφλι του σπιτιού σου ένα μπωλ με πόριτζ τα ξωτικά θα χαρούν πολύ. Υπάρχουν ακόμη και κάποιοι που παρουσιάζουν τα ξωτικά ως κανίβαλους καλικάτζαρους. Η αντιμετώπιση όμως των νάνων-ξωτικών στηρίζεται περισσότερο στο αν κάποιος είναι καλός ή κακός.

25/12 Χριστούγεννα

Πολλοί πιστεύουν ότι τα ξωτικά του Άι Βασίλη είναι 13, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι 6. Στον δυτικό κόσμο έχουν τα εξής ονόματα και καθήκοντα :

  • 1.Alabaster Snowball (διαχειριστής της λίστας)
  • 2. Βushy Evergreen (εφευρέτης των μαγικών μηχανών που φτιάχνουν παιχνίδια)
  • 3.Pepper Minstix (φρουρός του μυστικού περάσματος του χωριού του Άι Βασίλη)
  • 4.Shinny Upatree (παλιός φίλος του Άι Βασίλη και ο συνιδρυτής του χωριού στη Λαπωνία)
  • 5. Sugarplum Mary (υπεύθυνη του τμήματος γλυκών και βοηθός της γυναίκας του Άι Βασίλη)
  • 6. Wunorse Openslae (σχεδιαστής του έλκηθρου του Άγιου Βασίλη και φροντιστής των ταράνδων)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments