Ελλάδα

Μετάλλαξη Όμικρον: Συνεδριάζουν οι ειδικοί τη Δευτέρα

Μετάλλαξη Όμικρον: Συνεδριάζουν οι ειδικοί τη Δευτέρα
Μετάλλαξη Όμικρον: Η Επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 27 Δεκεμβρίου και θα εισηγηθεί με βάση τα νέα δεδομένα αν χρειαστεί να προστεθούν κι άλλα μέτρα.

Η Επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 27 Δεκεμβρίου και θα εισηγηθεί με βάση τα νέα δεδομένα αν χρειαστεί να προστεθούν κι άλλα μέτρα.

Η κυβέρνηση πάντως έχει “στο τραπέζι” και νέα μέτρα σε περίπτωση που εξαπλωθεί η μετάλλαξη Όμικρον.

Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Οι εισηγήσεις των ειδικών αφορούν παρεμβάσεις στο ωράριο λειτουργίας, δηλαδή τα καταστήματα και τα κέντρα διασκέδασης να κλείνουν νωρίτερα το βράδυ, με στόχο να μειωθεί η κινητικότητα τις νυχτερινές ώρες.

Παράλληλα, έχει τεθεί να να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό πελατών, δηλαδή μη συνωστισμός όρθιων καταναλωτών.

Πρόθεση όλων είναι να ληφθούν αποφάσεις για ήπιες παρεμβάσεις που θα εφαρμοστούν μετά τις 3 Ιανουαρίου, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική ανάλυση των στοιχείων των τελευταίων 24ώρων.

Η Κεραμέως απορρίπτει τα σενάρια περί κλεισίματος των σχολείων

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Η κα Κεραμέως απέρριψε εκ νέου τα σενάρια περί κλεισίματος των σχολείων, τονίζοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι όλα τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά.

Ταυτόχρονα σε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη ανάρτηση σκίτσου για τις μάσκες από τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι πρόκειται για ένα λυπηρό περιστατικό.

«Είναι μία εικόνα που προσβάλλει τους Χριστιανούς τις άγιες τούτες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments