Ελλάδα

Δεν πιέζεται προσώρας το σύστημα υγείας

Δεν πιέζεται προσώρας το σύστημα υγείας
Εκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής αύριο - Συνεχής επικοινωνία της κυβέρνησης με τους επιστήμονες - Όλες οι εξελίξεις 

Αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας. Μέχρι τώρα, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, τα κρούσματα που καταγράφει ξεπερνούν τις 15 χιλιάδες ενώ εκτιμάται πως μέχρι το απόγευμα, ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται όλα τα ερευνητικά κέντρα στη Ελλάδα με τους επιστήμονες να παρακολουθούν στενά τη πορεία της εξέλιξης της πανδημίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, κρίθηκε αναγκαίο να συνεδριάσει εκτάκτως αύριο εκ νέου η επιτροπή των επιστημόνων, προκειμένου να αναλυθούν όλα τα νεωτέρα δεδομένα και αν κριθεί απαραίτητο να ληφθούν και νέα μέτρα και πριν από το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Προοπτική που η κυβέρνηση δεν απορρίπτει. Ο Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καθώς, διακρίνει πως η αρνητική εξέλιξη διαμορφώνει νέες συνθήκες ανάγκης προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο υπουργός Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να καθοριστούν από  κοινού οι επόμενες κινήσεις.

Αντέχει το ΕΣΥ

Σύμφωνα, πάντως με τις προσώρας εκτιμήσεις των επιστημόνων το δημόσιο σύστημα υγείας δεν αντιμετωπίζει σοβαρή πίεση. Η επιστημονική ερμηνεία εδράζεται το γεγονός πως η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην υπερμετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον που φαίνεται, μέχρι στιγμής να μην είναι τόσο επικίνδυνη και να αντιμετωπίζεται ως ένα απλό κρυολόγημα. Αυτό, όμως, που φοβούνται είναι οι επιπτώσεις του μείγματος Δέλτα/Όμικρον που δύναται να επιφέρει σοβαρή κρίση στο σύστημα υγείας. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή.

Η Όμικρον φαίνεται πως ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, με τη ταχύτητα και το τρόπο που μεταδίδεται. Ο πολλαπλασιασμός θα αγγίξει το σύνολο του πληθυσμού της χώρας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες γίνεται ακόμη ωριμότερη η ανάγκη της προφύλαξης των πολιτών από τις μεγάλες συγκεντρώσεις. Ήδη εκατοντάδες αθλητές όλων των αθλημάτων όλων των κατηγοριών βρίσκονται θετικοί ενώ και η λειτουργία των μεγάλων χωρών διασκέδασης περνούν από το μικροσκόπιο των αρχών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments