Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Η «συγγνώμη» και άλλες δύο λέξεις σώζουν τον γάμο σύμφωνα με τα λεγόμενά του

Πάπας Φραγκίσκος: Η «συγγνώμη» και άλλες δύο λέξεις σώζουν τον γάμο σύμφωνα με τα λεγόμενά του
Πάπας Φραγκίσκος: Απέστειλε επιστολή προς τα παντρεμένα ζευγάρια και όπως παραδέχθηκε η πανδημία έχει επιδεινώσει τις σχέσεις οικογενειών και ζευγαριών.

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος, που δημοσιεύθηκε όταν και οι Καθολικοί γιόρτασαν τη γέννηση του Χριστού, υπάρχουν τρεις λέξεις που μπορούν να σώσουν έναν γάμο. «Παρακαλώ, ευχαριστώ και συγνώμη», είναι οι σωτήριες λέξεις.

Το χριστουγεννιάτικο δώρο του προς τα ζευγάρια

Αναφερόμενος στους πιστούς, την Κυριακή, τόνισε ότι με την επιστολή επιθυμεί να χαρίσει απλόχερα ένα χριστουγεννιάτικο δώρο του προς τα ζευγάρια. Κάλεσε, δε, τους Ιταλούς να μην σταματήσουν να κάνουν παιδιά προκειμένου να αντιμετωπίσουν την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα, καθώς παρουσιάζει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο. Πάπας Φραγκίσκος

«Ίσως να μην γεννιόμαστε σε μία εξαιρετική οικογένεια χωρίς προβλήματα, αλλά η οικογένειά μας είναι η ιστορία μας. Όλοι πρέπει να σκέφτονται: Είναι η ιστορία μου. Είναι οι ρίζες μας. Εάν τις κόψουμε, η ζωή ξεραίνεται», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Πάπας ισχυρίστηκε ότι η πανδημία που είχε ως αποτέλεσμα τα lockdowns ανάγκασαν τις οικογένειες να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί, με την αναγκαστική αυτή εγγύτητα να δοκιμάζει την υπομονή των μελών της οικογένειας, δημιουργώντας δυσκολίες.

Είναι άσχημο να βλέπουν τα παιδιά να χωρίζουν οι γονείς τους

«Τα προβλήματα που προϋπήρχαν εντάθηκαν, δημιουργώντας συγκρούσεις που σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν σχεδόν αφόρητες. Πολλοί βίωσαν ακόμα και τη διάλυση μιας σχέσης», σημείωσε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη στήριξή του προς τις οικογένειες και υπενθύμισε στους γονείς ότι η διάλυση ενός γάμου είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τα παιδιά, τα οποία βλέπουν τους γονείς τους σαν μία συνεχή δύναμη σταθερότητας, αγάπης και εμπιστοσύνης. Πάπας Φραγκίσκος

Κάλεσε, λοιπόν, τους γονείς να αφήνουν πίσω τις συγκρούσεις, όπως μέσω της προσευχής. «Θυμηθείτε επίσης ότι η συγχώρεση γιατρεύει όλες τις πληγές», ανέφερε.

Μάλιστα, ζήτησε από τα μέλη οικογενειών να αφήνουν τα κινητά τους και να μιλούν. «Είναι λυπηρό να βλέπεις μία οικογένεια στο μεσημεριανό, ο καθένας με το δικό του κινητό, να μην μιλούν ο ένας στον άλλο», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments