Πολιτική

Κοντογεώργης: Δεν συζητείται παράταση των διακοπών στα σχολεία

Κοντογεώργης: Δεν συζητείται παράταση των διακοπών στα σχολεία
Στα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού και της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης

Δεν υπάρχουν ακόμα σκέψεις για παράταση των σχολικών διακοπών, όπως διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.  «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια συζήτηση στο τραπέζι για παράταση των διακοπών στα σχολεία» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης που αφορούν τα γήπεδα, και προκάλεσαν τις αντιδράσεις των ομάδων, τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη μετά την εισήγηση των ειδικών, καθώς λόγω της μετάλλαξης Όμικρον μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες υπερμετάδοσης. Τόνισε πάντως ότι «θα δούμε στην πορεία πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία».

Ερωτηθείς σχετικά, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού ανέφερε ότι η τρίτη δόση είναι καθοριστική για να υπάρχει ήπια συμπτωματολογία.

Ο κ. Κοντογεώργης επισήμανε ότι 7,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, και ένα ποσοστό κοντά στο 90% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει κάνει την τρίτη δόση.

Βατόπουλος: Το θέμα θα επανεξεταστεί το επόμενο δεκαήμερο

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ερωτηθείς για το αν θα παραταθούν οι διακοπές στα σχολεία κατά μια εβδομάδα, είπε ότι το ζήτημα των σχολείων θα εξεταστεί εκ νέου το επόμενο δεκαήμερο από την Επιτροπή.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι θεωρητικά θα μπορούσε να συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται στο τραπέζι, και όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελίχθη η πανδημία. Διευκρίνισε ακόμα πως πλέον δεν έχουμε πολλά κρούσματα στις ηλικίες των μαθητών, αλλά των νέων ενήλικων από 18 έως 40 ετών. Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας για ενδεχόμενο νέων μέτρων νωρίτερα, καθώς σήμερα αναμένονται τουλάχιστον 15.000 κρούσματα, αποκάλυψε ότι χθες Δευτέρα «στην Επιτροπή υπήρχε συζήτηση πότε να αρχίσουν τα μέτρα, κάποια μέλη επέμεναν ότι πρέπει να αρχίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά επικράτησε η άποψη ότι και για λόγους κοινωνικούς, δόθηκε παράταση τουλάχιστον για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς ο κόσμος να μπορέσει να διασκεδάσει». «Αν το δει κανείς απολύτως επιδημιολογικά από πλευράς δημοσίας υγείας πρέπει να κλείσουμε χθες που λέει ο λόγος, αλλά επειδή η πολιτεία κοίτα και το ρεαλιστικό του πράγματος τη δυνατότητα εφαρμογής, τελικώς αποφασίστηκε από την Πολιτεία να γίνει ό,τι γίνεται.

Όπως είναι γνωστό και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απέρριψε τα σενάρια περί κλεισίματος των σχολείων, τονίζοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι όλα τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση», διεμήνυσε η Ν. Κεραμέως. Η ίδια, σε πρόσφατες δηλώσεις της, επισήμανε πως «επενδύουμε στα ανοιχτά σχολεία με ένα πρωτόκολλο που εστιάζει στην προστασία της δημόσιας υγείας και να είναι ανοιχτά τα σχολεία». Σημείωσε, δε, ότι «ο σχολικός πληθυσμός στην Ελλάδα ελέγχεται 2 φορές την εβδομάδα και αν υπάρξει κρούσμα 7 τεστ την εβδομάδα». Η απόφαση να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού δεν επιφέρει εφησυχασμό, όπως δήλωσε η υπουργός και έκανε λόγο για «συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης να επενδύσουμε πάρα πολλά σε ένα από τα πιο εντατικά πρωτόκολλα στην Ευρώπη που κοστίζει αρκετά χρήματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments