Πολιτική

Φίλιππος Φόρτωμας: Αποσωληνώθηκε ο βουλευτής της ΝΔ

Φίλιππος Φόρτωμας: Αποσωληνώθηκε ο βουλευτής της ΝΔ
Κορωνοϊός: Αποσωληνώθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας, που διασωληνώθηκε την Τετάρτη λόγω κορωνοϊού στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αποσωληνώθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμαςπου διασωληνώθηκε την Τετάρτη λόγω κορωνοϊού στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε βελτίωση και σύμφωνα με τους γιατρούς, που επιχείρησαν την αποσωλήνωση, το οξυγόνο του επανήλθε σε κανονικά επίπεδα.

Ο κ. Φόρτωμας είχε εμβολιαστεί στις 6 Μαΐου και στις 20 Ιουλίου με τις δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και όπως έλεγε σε συνεργάτες του προγραμμάτιζε την αναμνηστική δόση εντός των εορτών. Φαίνεται όμως ότι δεν πρόλαβε να την κάνει.

Τι είχε προηγηθεί

Ο Φίλιππος Φόρτωμας εισήθη επειγόντως την Τετάρτη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.  Ο βουλευτής παρουσίασε χαμηλό οξυγόνο και οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν να τον διασωληνώσουν.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μπούγας, ευχόμενος στον βουλευτή γρήγορη ανάρρωση: «Οι βουλευτές της Κ.Ο της ΝΔ ευχόμαστε στον συνάδελφο βουλευτή Κυκλάδων #Φίλιππο #Φόρτωμα, που νοσηλεύεται με κορονοϊό στη ΜΕΘ του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας γρήγορη ανάρρωση. Οι σκέψεις και οι ευχές μας τον συνοδεύουν. Τον περιμένουμε σύντομα να επιστρέψει υγιής και δυνατός κοντά μας στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα».

Λίγα λόγια για τον βουλευτή

Γεννήθηκε το 1981 και κατάγεται από την Τήνο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Νεότερη Ιστορία και Πολιτική Επιστήμη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει, κατά καιρούς, άρθρα σχετικά με την Σύγχρονη Πολιτική Ιστορία, καθώς και την πολιτική ιστορία των Κυκλάδων. Υπήρξα μέλος της Φοιτητικής Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας (ΔΑΠ/ΝΔΦΚ) στο Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ για θέματα ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής. Παράλληλα έχει αναπτύξει έντονη δράση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης/Υμηττού, στον οποίο και υπήρξε δημοτικός σύμβουλος. Επίσης αποτελεί μέλος πολλών κυκλαδικών σωματείων.

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα κοινοβουλευτικού ελέγχου στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και ερευνητικά στο αρχείο του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Από το 2016 έως το 2019 διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας της Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής της ΝΔ στις Κυκλάδες.

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments