Αθλητισμός

Ανατροπή στον Ολυμπιακό

Ανατροπή στον Ολυμπιακό
Ανατροπή στον Ολυμπιακό

Στα πρόσωπα της βασικής ενδεκάδας – ιδιαίτερα στην άμυνα – του Ολυμπιακού, κυρίως στα δύσκολα παιχνίδια, φαίνεται να κατασταλάζει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Το δίδυμο Παπασταθόπουλου – Σισέ

Έτσι είναι κάτι περισσότερο από δεδομένο το ότι όταν ο Παπασταθόπουλος δεν ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, είναι ο βασικός στόπερ μαζί με τον Σισέ στο κέντρο της άμυνας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως από το καλοκαίρι ο Σενεγαλέζος μετράει 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Έλληνας αμυντικός μετράει 19. Το συγκεκριμένο δίδυμο έχει εμφανιστεί μαζί στην ενδεκάδα 16 φορές.

Όλο αυτό εκτός από το… δέσιμο που αποκτούν οι δύο ποδοσφαιριστές βοηθάει πολύ και τον τερματοφύλακα της ομάδας, Τόμας Βατσλίκ. Ο Τσέχος ήρθε το καλοκαίρι, έχοντας εκπληκτικές εμφανίσεις στο περασμένο Euro, ώστε να είναι ο αντικαταστάτης του Ζοσέ Σα και μέχρι στιγμής μετράει 21 παρουσίες στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, όλες σαν βασικός έχοντας δεχθεί 18 γκολ, ενώ σε 8 παιχνίδια έχει κρατήσει το μηδέν. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτών των αγώνων, σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι το γεγονός πως μπροστά του είχε τον Σισέ και τον Παπασταθόπουλο, κάτι που δείχνει πως οι τρεις ποδοσφαιριστές έχουν αποκτήσει την κατάλληλη χημεία, με τους ανθρώπους των Πειραιωτών να αναφέρουν πως ο Τσέχος βοηθάει πολύ και στην αυτοπεποίθηση των συμπαικτών του. Όλα αυτά βέβαια θα ανατραπούν προσεχώς, καθώς ο Σισέ έχει αποχωρήσει για το Κόπα Άφρικα, ενώ έχει επιστρέψει στου Ρέντη και ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος δουλεύει σκληρά και θα είναι έτοιμος στα μέσα Ιανουαρίου.

Οι σκέψεις για τον Μπα

Την ίδια στιγμή πάντως ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει αφήσει στην άκρη τον Ουσεϊνού Μπα. Ο έτερος Σενεγαλέζος αμυντικός μετράει μέχρι σήμερα 12 συμμετοχές, όντας 9 φορές βασικός κάτι που σημαίνει πως σίγουρα δεν τον βλέπει σαν… κατώτερο από τους άλλους δύο. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε το γεγονός πως ο 26χρονος από το 2019, που δαπανήθηκαν 500.000 ευρώ για να έρθει στον Ολυμπιακό, έχει 72 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Πορτογάλος τεχνικός συνεχίζει λοιπόν και τον υπολογίζει κανονικά, μιας και ξέρει την αξία του, αλλά και τα χαρακτηριστικά του, ενώ φυσικά πιστεύει πως αξίζει με το παραπάνω να είναι στο ρόστερ των Ερυθρόλευκων. Το πρόβλημα πάντως που έχει διακρίνει ο Μαρτίνς στον Σενεγαλέζο είναι ψυχολογικό και πιστεύει ότι οφείλεται στην έλλειψη ρυθμού του.

Ο Μπα άλλωστε, με δεδομένο ότι ο Μανωλάς δεν είναι σίγουρο πως θα μπορεί άμεσα να μπει στην ενδεκάδα και παράλληλα θα χρειαστεί και λίγο χρόνο για να ενσωματωθεί, θα επιστρέψει στις αποστολές και μάλλον και στην ενδεκάδα δίπλα στον Παπασταθόπουλο. Τουλάχιστον για τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς, όσο θα λείπει ο Σισέ, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και της αποχώρησής του, στο τέλος του μήνα.

Το γαλλικό ενδιαφέρον

Η Σεντ Ετιέν ενδιαφέρεται πολύ ζεστά για τον παίκτη, θέλει να επαναλάβει την περσινή της μεταγραφική επιτυχία, όταν είχε πάρει τον Σισέ από το Λιμάνι και για αυτό επιμένει στην απόκτηση του Μπα. Στον Ολυμπιακό δεν είναι αρνητικοί για την παραχώρησή του, ωστόσο θέλουν αυτό να γίνει προς το τέλος του μήνα (για να είναι διαθέσιμος όσο δεν θα υπολογίζονται Μανωλάς – Σισέ), ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως και ο παίκτης βλέπει πλέον θετικά το ενδεχόμενο δανεισμού του μέχρι το καλοκαίρι, αφού καταλαβαίνει πως η άφιξη Μανωλά, κλείνει τον δρόμο προς την ενδεκάδα. Άλλωστε, ο μικρός έχει άριστες σχέσεις με τον Σισέ και αυτός του έχει εξηγήσει πως κατάφερε να κάνει πέρυσι… restart στην καριέρα του στη Γαλλία. Έφυγε… τελειωμένος και γύρισε βασικός και αναντικατάστατος!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments