Ελλάδα

Πρώην Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος: Εισήχθη στο νοσοκομείο

Πρώην Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος: Εισήχθη στο νοσοκομείο
Πρώην Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος: Στο νοσοκομείο  εισήχθη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. κ. Ειρηναίος.

Στο νοσοκομείο  εισήχθη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. κ. Ειρηναίος. Σύμφωνα με το cretapost, ο κ. Ειρηναίος αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος ταλαιπωρείται τις τελευταίες ημέρες από μία λοίμωξη με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται και να κρίνεται η άμεση εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας του τον τελευταίο χρόνο είναι αρκετά επιβαρυμένη.

Λίγα λόγια για τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Κρήτης Ειρηναίος (κατά κόσμον Νικόλαος Αθανασιάδης, Μιξόρρουμα Ρεθύμνης, 9 Αυγούστου 1933), είναι Έλληνας Επίσκοπος που διετέλεσε 3ος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, πρώην μέλος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πριν την εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κρήτης, διετέλεσε Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1933 στα Μιξόρρουμα Ρεθύμνης και οι γονείς του ονομάζονταν Δημήτριος και Δέσποινα. Τις εγκύκλιες σπουδές του πραγματοποίησε αρχικά στο Γυμνάσιο Αρρένων Ρεθύμνης και στη συνέχεια φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης. Σπούδασε στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, από την οποία αποφοίτησε το 1957, αφού υπέβαλε διατριβή με τίτλο «Ο Ιωάννης Χρυσόστομος και το κοινωνικόν πρόβλημα». Χειροτονήθηκε διάκονος στις 22 Νοεμβρίου 1956, λαμβάνοντας το όνομα Ειρηναίος.

Κατόπιν σπούδασε με υποτροφία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κολλέγιο του Αγίου Βονιφατίου στο Warminster της Αγγλίας. Εκεί, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στις 22 Δεκεμβρίου 1957 από τον Αρχιεπίσκοπο Μεγάλης Βρετανίας Αθηναγόρα, ο οποίος του ανέθεσε όλη την περιοχή της Νοτίου Αγγλίας. Διετέλεσε εφημέριος στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Μπρίστολ ως το 1960 που επέστρεψε στην Κρήτη, και κατόπιν Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments