Διεθνή

Γερμανία: Δύο νεκροί από πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γερμανία: Δύο νεκροί από πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Γερμανία: Από τα πυροτεχνήματα σκοτώθηκαν στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας δύο άνθρωποι και άλλος ένας στην Αυστρία.

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε Γερμανία και Αυστρία λόγω της ρίψης πυροτεχνημάτων για την έλευση του νέου έτους. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στην Ολλανδία.  Γερμανία

Τα πυροτεχνήματα μόνο στο Βερολίνο ακυρώθηκαν

Συγκεκριμένα, από τα πυροτεχνήματα σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι στη Γερμανία και άλλος ένας στην Αυστρία. Στη Γερμανία, στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας έχασε τη ζωή του ένας 37χρονος ενώ φέρει σοβαρά τραύματα άλλος ένας 39χρονος.

Στην Αυστρία ένας 23χρονος άφησε την τελευταία πνοή του, στα νοτιοδυτικά της Βιέννης, και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν ελαφρώς.

Πολλοί ήταν, ακόμη, εκείνοι που τραυματίστηκαν από πυροτεχνήματα σε γερμανικές πόλεις.

Πρωτοχρονιά: Πώς υποδέχτηκε ο πλανήτης το 2022

Η μετάλλαξη Όμικρον ματαίωσε τους μαζικούς εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά. Οι περισσότερες χώρες υποδέχθηκαν σιωπηλά το νέο έτος, με τους πολίτες να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις από την τηλεόραση.

Η Γαλλία, η Βρετανία και δεκάδες άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, ακύρωσαν τις μαζικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά.

«Είναι πολύ απογοητευτικό για πολλούς Λονδρέζους, αλλά πρέπει να πάρουμε τα σωστά μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», είχε δηλώσει δήλωσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν.

Το Λονδίνο ακολούθησε το παράδειγμα του Παρισιού, του οποίου οι κάτοικοι και επισκέπτες δεν είδαν φέτος τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό πάνω από το Σανζ Ελιζέ, κατά την άφιξη της νέας χρονιάς. Γερμανία

 Γερμανία έθεσε σε εφαρμογή αυστηρούς περιορισμούς επαφών προκειμένου να κάμψει τη διασπορά του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, ματαιώθηκαν οι συγκεντρώσεις την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Αυστηρά μέτρα έλαβε και η Ινδία. Όπως ανακοινώθηκε, στο Νέο Δελχί απαγορεύτηκαν όλες οι κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις μέχρι νεωτέρας.

Φέτος οι καιρικές συνθήκες αλλά και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού επέφεραν αλλαγές και στο εορταστικό πρόγραμμα. Έτσι ορισμένες πόλεις αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις, όπως η πόλη Ουλάν-Ούντε που αποφάσισε να γιορτάσει στις 30 Δεκεμβρίου και το Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι την 1η Ιανουαρίου.

Η νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο Βλαδιβοστόκ ήταν πολύ κρύα, αλλά αυτό δεν επηρέασε τους εορτασμούς καθώς οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του Πριμόριε έκαναν πατινάζ στο παγοδρόμιο στο κέντρο της πόλης, διασκεδάζοντας το βράδυ με παραστάσεις μαριονετών, με σώου φωτός, παρουσία DJ και πολύχρωμα πυροτεχνήματα που φώτιζαν τον παγωμένο ουρανό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments