Ελλάδα

PCR test: Περίπου στα 50 ευρώ θα οριστεί η τιμή

PCR test: Περίπου στα 50 ευρώ θα οριστεί η τιμή
PCR test: Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η τιμή των τεστ πρόκειται να οριστεί περίπου στα 50 ευρώ, ενώ σήμερα θα βγει η ΚΥΑ.

Τα PCR test πρόκειται να κυμανθεί κοντά στα 50 ευρώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.  Η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί όπως είπε σήμερα το μεσημέρι ενώ κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα.

Παρέμβαση υπουργείου Ανάπτυξης λόγω αυξήσεων

Την ίδια στιγμή το υπέρογκο κόστος που επιβαρύνει τις τσέπες των πολιτών βάζει φωτιά στην πολιτική αντιπαράθεση και για την τιμή των μοριακών τεστ με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να προαναγγέλλει μέσω του MEGA ανακοινώσεις αύριο Τρίτη για νέα διατίμηση στα PCR τεστ.

Για ένα rapid test σε φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα, οι τιμές σήμερα ξεκινούν από πέντε ευρώ και φθάνουν τα δέκα, ενώ η φθηνότερη τιμή στα PCR αυτή τη στιγμή είναι στα 60 ευρώ, ωστόσο κάποια διαγνωστικά κέντρα κοστολογούν ταχείες υπηρεσίες PCR test 80 ευρώ και κατ’ οίκον υπηρεσίες στα 120 ευρώ.

Ο κ.Γεωργιάδης προανήγγειλε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης για την τιμή των μοριακών τεστ. Πληροφορίες θέλουν το πλαφόν που θα ανακοινωθεί για το μοριακό τεστ να κυμαίνεται στα 40-50 ευρώ.

«Αύριο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις όσο αφορά τα PCR. Πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες. Για αυτά τα ποσά θα υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση αύριο. Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους των γιατρών και τους ευχαριστώ πολύ», τονίσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Στα rapid test έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ενώ το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ. Στο pcr test έχουν «κλειδώσει» στα 60 ευρώ οι τιμές στα ιδιωτικά κέντρα, θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση. Ξέρετε όμως ότι άλλο κόστος έχουν για τις μεγάλες αλυσίδες και άλλες για τα μικρά διαγνωστικά κέντρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments