Οδηγός

Άδεια ειδικού σκοπού: Παράταση μέχρι 15 Ιανουαρίου για δηλώσεις

Άδεια ειδικού σκοπού: Παράταση μέχρι 15 Ιανουαρίου για δηλώσεις
Άδεια ειδικού σκοπού: Παράταση μέχρι και 15 Ιανουαρίου δόθηκε για τις επιχειρήσεις προκειμένου να δηλώσουν το ειδικό έντυπο Ε11.1 που αφορά την άδεια ειδικού σκοπού. Οι δηλώσεις γίνονται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Παράταση μέχρι και 15 Ιανουαρίου δόθηκε για τις επιχειρήσεις προκειμένου να δηλώσουν το ειδικό έντυπο Ε11.1 που αφορά την άδεια ειδικού σκοπού. Οι δηλώσεις γίνονται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Πιο συγκεκριμένα, από 1.1.2022 ως 15.01.2022 οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλλουν στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ το έντυπο “Ε11.1:ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΛΗΨΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡ.3ΣΤ ΤΗΣ ΠΝΠ (Α ́55/11-3-2020)”.

Το έντυπο Ε11.1 Άδειες Ειδικού Σκοπού, είναι διαθέσιμο για υποβολές από 01.01.2022 έως τις 15.01.2022 προκειμένου να δηλωθούν διαστήματα αδείας έως και 31.12.2021.

ΕΡΓΑΝΗ

Ποιοι δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ η άδεια ειδικού σκοπού αφορά σε εργαζόμενους γονείς :

  • α) παιδιών που είναι εγγεγραμμένα σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς
  • β) παιδιών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο),
  • γ) παιδιών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία η σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής (ανεξαρτήτως ηλικίας των παιδιών),
  • δ) ατόμων με αναπηρία, τα οποία ανεξαρτήτως ηλικίας είναι ωφελούμενα σε δομές παροχής υπηρεσιών ανοιχτής φροντίδας για άτομα με αναπηρία.

Οι εργαζόμενοι γονείς των παραπάνω κατηγοριών δικαιούνται να λάβουν την άδεια ειδικού σκοπού σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας, καθώς και αναστολής της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας μονάδων/δομών παροχής φροντίδας ή εκπαίδευσης, ή/και τμημάτων αυτών στο πλαίσιο αντιμετώπισης και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Ορίστηκε ότι η άδεια ειδικού σκοπού χορηγείται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για όλο το διάστημα που διαρκεί η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των μονάδων/δομών παροχής φροντίδας ή εκπαίδευσης, όπου είναι εγγεγραμμένα ή φοιτούν τα τέκνα των εργαζόμενων γονέων των παραπάνω περιπτώσεων, χωρίς να προβλέπεται άλλος χρονικός περιορισμός ή να χρειάζεται να εκδοθεί νέα προς τούτο ρύθμιση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments