Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Πονοκέφαλος» για τα νοσοκομεία τα δεκάδες κρούσματα σε υγειονομικούς

Κορωνοϊός: «Πονοκέφαλος» για τα νοσοκομεία τα δεκάδες κρούσματα σε υγειονομικούς
Οι αυξημένες εισαγωγές και τα δεκάδες κρούσματα σε υγειονομικούς "πιέζουν" τα νοσοκομεία

Στην πιο κρίσιμη μάχη της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον, τα νοσοκομεία εκτός από τον αγώνα που δίνουν απέναντι στην αύξηση των εισαγωγών  σε απλές κλίνες, έχουν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη προσωπικού, αφού αρκετοί υγειονομικοί έχουν τεθεί εκτός δράσης,  λόγω μόλυνσής τους από τον ιό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που επικαλείται η ΕΡΤ, στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» 79 υγειονομικοί έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον και στον Ευαγγελισμό άλλοι 92.

Ποσοστά ανά νοσοκομείο

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στην Αττική το ποσοστό των υγειονομικών που έχουν μολυνθεί είναι στο νοσοκομείο «Ελένα» 4,2%, στο «Γεννηματάς» 3,7%, στον «Ευαγγελισμό» 2,9% και στον «Άγιο Σάββα» 2,7 %.

Παράλληλα, ορίστηκε μικρότερη περίοδος καραντίνας, πέντε ημερών για τους ασυμπτωματικούς, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, από τη Δευτέρα εντάσσονται στην Αττική 300 κλίνες covid από τον ιδιωτικό τομέα και 1.100-1.200 σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα.

Προσλήψεις ζητά η ΟΕΝΓΕ

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει : «Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι αποδεκατισμένα από προσωπικό και η ενδονοσοκομειακή διασπορά αυξάνεται, την ώρα που μεγάλοι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέτρα προστασίας μειώνει την καραντίνα των υγειονομικών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments