Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Οι ανεμβολίαστοι καλύτερα να μην πάνε καθόλου στα Θεοφάνεια

Μαγιορκίνης: Οι ανεμβολίαστοι καλύτερα να μην πάνε καθόλου στα Θεοφάνεια
Έκκληση του Γκίκα Μαγιορκίνη να τηρηθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανείων

Έκκληση να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν κατά τους εορτασμούς των Θεοφανείων απήυθυνε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Όλες οι μαζικές συνάξεις μάς προβληματίζουν, οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που έχουμε πει: Μάσκες, αποστάσεις και self test πριν πάνε σ’ αυτές τις εκδηλώσεις», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Παράλληλα τόνισε πως θα ήταν καλύτεροι οι ανεμβολίαστοι να μην παραστούν στις εκδηλώσεις.

«Το καλύτερο είναι οι ανεμβολίαστοι να μην πάνε καθόλου σ’ αυτές τις εκδηλώσεις» επεσήμανε και ζήτησε να «βάλουμε τη λογική και να αποφύγουμε τις συναθροίσεις» σημείωσε.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στην επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας σε Ελλάδα, Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως.

Στη χώρα μας έχουμε εκρηκτική αύξηση διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα που φτάνει το 290% όμως έχει παρατηρηθεί μικρή μείωση στον αριθμό των θανάτων γύρω στο 1%.

Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που ισχύει από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 16 Ιανουαρίου, σε περίπτωση τέλεσης λειτουργίας, λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας, μυστηρίου και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μεταξύ των οποίων χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Η εγκύκλιος της Ιεράς Σύνοδου

  • Ο Αγιασμός των υδάτων θα τελεστεί τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.
  • Αγιασμός («Φώτισμα») οικιών, επιχειρήσεων, καταστημάτων, εργοστασίων δε θα πραγματοποιηθεί καθ΄ όλη την περίοδο των Θεοφανείων.
  • Αντ’ αυτού οι πιστοί θα μπορούν, την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα των Θεοφανείων, να λαμβάνουν τον Μεγάλο Αγιασμό από τους Ιερό Ναό της Ενορίας τους, όπου με μέριμνα των Εφημερίων θα έχουν τοποθετηθεί φιαλίδια «προς αγιασμόν οίκων».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments